Η Marathon Digital επενδύει 249 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, επεκτείνοντας τα αποθεματικά της σε 25 χιλιάδες BTC

Η πρόσφατη απόκτηση 4.144 Bitcoin από την Marathon Digital ακολουθεί την ανακοίνωση του CEO Fred Thiel τον Ιούλιο σχετικά με τη δέσμευση της εταιρείας σε μια «στρατηγική hodl» για το κρυπτονόμισμα.

Η εταιρεία εξόρυξης Bitcoin αγόρασε επιπλέον Bitcoin αξίας 249 εκατομμυρίων δολαρίων αφού συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια μέσω ενός ανώτατου note offering. Στις 14 Αυγούστου, η Marathon αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε μέρος των εσόδων για να αγοράσει περίπου 4.144 Bitcoin σε μέση τιμή 59.500 $, αυξάνοντας τα στρατηγικά αποθέματά της σε Bitcoin σε πάνω από 25.000 BTC, όπως μοιράστηκε στο X.

Τα μετατρέψιμα ομόλογα, με ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2031, απέφεραν περίπου 292,5 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα. Αυτά φέρουν ετήσιο επιτόκιο 2,125% και μπορούν να μετατραπούν σε μετρητά, μετοχές Marathon ή σε συνδυασμό και των δύο. Η Marathon δήλωσε ότι τα υπόλοιπα κεφάλαια θα διατεθούν για περαιτέρω αγορές Bitcoin και «γενικούς εταιρικούς σκοπούς», που μπορεί να περιλαμβάνουν στρατηγικές εξαγορές.

Ένας εκπρόσωπος της Marathon είπε ότι η εταιρεία θεωρεί το Bitcoin ως το «πρώτο στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο του ταμείου» και εφαρμόζει μια πολύπλευρη προσέγγιση για την απόκτησή του.

Αυτή η τελευταία αγορά ακολουθεί την απόκτηση 2.282 BTC από τη Marathon τον Ιούλιο για 124 εκατομμύρια δολάρια, μέρος αυτού που ο Διευθύνων Σύμβουλος Fred Thiel περιέγραψε ως “στρατηγική hodl” – έναν όρο που προήλθε από μια ανορθογραφία του “hold” στην κοινότητα των crypto.

Η μετοχή της Marathon έκλεισε με πτώση 2,26% στα 15,14 δολάρια και έχει μειωθεί σχεδόν 34% από έτος μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Google Finance.

Νωρίτερα τον Αύγουστο, τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της Marathon υπολείπονταν των προσδοκιών της Wall Street, με αναφερόμενα έσοδα 145,1 εκατομμυρίων δολαρίων—9% χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα—αν και η εταιρεία σημείωσε ακόμη αύξηση 78% σε ετήσια βάση από το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Αυτό έρχεται καθώς η κερδοφορία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων έχει φτάσει στο ιστορικό χαμηλό μετά το Bitcoin halving, το οποίο μείωσε τις ανταμοιβές εξόρυξης κατά το ήμισυ. Η Blockbridge ανέφερε ότι η τιμή κατακερματισμού του miner, ένα μέτρο των κερδών εξόρυξης, έφτασε σε ιστορικό χαμηλό τον Αύγουστο και οι μεγάλοι δημόσιοι miners, ιδιαίτερα η Marathon με το υψηλότερο κόστος εξόρυξης all-in, αντιμετωπίζουν προκλήσεις κερδοφορίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: