Έρευνα δείχνει ότι το 45% του supply του Bitcoin έχει παραμείνει ανέγγιχτο τους τελευταίους έξι μήνες.

Ένας σημαντικός αριθμός κατόχων Bitcoin είναι σταθεροί στη διατήρηση των νομισμάτων τους, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις των τιμών.

Onchain στοιχεία αποκαλύπτουν ότι σχεδόν το ήμισυ της προσφοράς Bitcoin που κυκλοφορεί έχει παραμείνει αδρανές τους τελευταίους έξι μήνες.

Οι κάτοχοι Bitcoin επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην επανασυσσώρευση.

Παρά το γεγονός ότι το Bitcoin έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών πριν από περίπου πέντε μήνες, ένα σημαντικό μέρος των επενδυτών BTC κρατούν τα νομίσματά τους με αυξημένη πεποίθηση.

Σύμφωνα με Glassnode για τον δείκτη HODL που έχει πραγματοποιηθεί, περισσότερο από το 45% όλων των bitcoin έχουν παραμείνει ανενεργά σε πορτοφόλια τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες.

Ακόμη και με υψηλά ρεκόρ και την επακόλουθη αστάθεια της αγοράς, πολλοί συμμετέχοντες επιλέγουν να μην κάνουν τίποτα αντί να συναλλάσσονται.

Μακροπρόθεσμοι κάτοχοι (LTHs) — οντότητες που διατηρούν κέρματα για τουλάχιστον 155 ημέρες — διανέμονται στην αγορά τόσο μέχρι το υψηλό όλων των εποχών όσο και αργότερα.

Η Glassnode σημειώνει ότι η ανάλυση της αλλαγής 7 ημερών στην προσφορά LTH μπορεί να επισημάνει τις αλλαγές στο συνολικό τους ισοζύγιο, δείχνοντας σημαντική κατανομή κατά τη διάρκεια της αιχμής του Μαρτίου, ένα μοτίβο τυπικό για τους macro topping σχηματισμούς.

Αυτή η τάση επισημαίνεται στο “The Week Onchain”, το οποίο αναφέρει μια αξιοσημείωτη μείωση της πίεσης πώλησης από τα LTH, που οδηγεί σε σταθεροποίηση και ανανέωση της αύξησης του ποσοστού του πλούτου Bitcoin που κατέχει αυτή η ομάδα.

Ανησυχίες σχετικά με μια πιθανή επανάληψη των χαμηλών έξι μηνών έχουν προκύψει μετά από ένα μεγάλο sell-off στις αρχές Αυγούστου, καθώς η δραστηριότητα onchain δείχνει ότι τα “παλαιότερα” νομίσματα μετακινούνται. Ο κυμαινόμενος δείκτης Crypto Fear & Greed αντανακλά την τρέχουσα αβεβαιότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία γύρω από την παγκόσμια ρευστότητα, με ορισμένους αναλυτές να προτείνουν ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να ωφεληθεί από μια στροφή προς πιο ήπιες χρηματοοικονομικές πολιτικές. Ο Τσαρλς Έντουαρντς, ιδρυτής της Capriole Investments, επεσήμανε στο X ότι η παγκόσμια προσφορά χρήματος αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και ότι το Bitcoin μόλις έχει ξεφύγει από μια σημαντική τετραετή περίοδο ενοποίησης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: