Το Bitcoin πρέπει να ξεπεράσει τα $62K για να αποφύγει τον πιο σοβαρό αντίκτυπο του “Death Cross”

Το Bitcoin θα μπορούσε δυνητικά να αποφύγει τις αρνητικές επιπτώσεις ενός επικείμενου “Death Cross” αν μπορέσει να καθιερώσει τα 62.000 δολάρια ως επίπεδο στήριξης, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο X (πρώην Twitter) στις 9 Αυγούστου, ο γνωστός trader Benjamin Cowen τόνισε πώς τα ιστορικά μοτίβα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ταύρους του Bitcoin να αποτρέψουν μια σημαντική πτώση των τιμών.

$62,000 αναδεικνύεται ως κρίσιμο εμπόδιο αντίστασης της τιμής του BTC

Οι πρόσφατες κινήσεις στην τιμή του Bitcoin έφεραν το BTC/USD κοντά σε άλλη μια διασταύρωση του κινητού μέσου όρου, που συχνά αναφέρεται ως “Death Cross”.

Αυτό το γεγονός συμβαίνει όταν ο απλός κινητός μέσος όρος (SMA) των 50 ημερών παρουσιάζει πτωτικές τάσεις και διασταυρώνεται κάτω από τον SMA των 200 ημερών. Προς το παρόν, οι SMA 50 και 200 ημερών τοποθετούνται στα 61.998 και 91.882 δολάρια αντίστοιχα, σύμφωνα με τα δεδομένα του TradingView.

Ο “Death Cross” ονομάστηκε έτσι λόγω της πεποίθησης ότι αυτή η διασταύρωση σηματοδοτεί μια πιθανή πτώση της τιμής του Bitcoin μόλις συμβεί.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Cowen, τα αποτελέσματα τέτοιων γεγονότων μπορεί να είναι ποικίλα. Για παράδειγμα, ο τελευταίος ημερήσιος σταυρός θανάτου το 2023 ακολουθήθηκε από μια περίοδο κερδών.

“Το 2023, το Bitcoin ξεκίνησε την ανοδική του τάση αμέσως μετά την εμφάνιση του Death Cross. Κατάφερε να σκαρφαλώσει πάνω από τον SMA 50 ημερών και να τον διατηρήσει ως στήριξη, γεγονός που άνοιξε το δρόμο για περαιτέρω κέρδη”, εξήγησε ο Cowen.

Αντίθετα, κατά τα έτη 2019, 2021 και 2022, οι σύντομες ανοδικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του γεγονότος του Death Cross οδήγησαν τελικά στην αναμενόμενη πτώση – απώλειες.

“Η ισχύς αυτής της τρέχουσας κίνησης θα εξαρτηθεί πιθανότατα από το αν το Bitcoin μπορεί να ανέλθει πάνω από τον SMA 50 ημερών (62 χιλιάδες δολάρια) και στη συνέχεια να τον κρατήσει ως στήριξη, όπως συνέβη το 2023”, κατέληξε ο Cowen.

Σημείωσε επίσης ότι αν το Bitcoin δεν τα καταφέρει, η αγορά θα μπορούσε να δει περισσότερη πτώση μέχρι να υπάρξει σημαντική αλλαγή στους μακροοικονομικούς παράγοντες. Συγκεκριμένα, μια “επαρκής στροφή” στην πολιτική των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να είναι απαραίτητη για την αναζωογόνηση της κρυπτογράφησης και άλλων περιουσιακών στοιχείων κινδύνου.

Το ανοιχτό ενδιαφέρον για Bitcoin παραμένει χλιαρό εν μέσω ανάκαμψης της τιμής BTC

Το BTC/USD επέκτεινε την ανάκαμψή του κατά τη διάρκεια της ημέρας, φτάνοντας τα 62.775 δολάρια λίγο πριν από το προηγούμενο ημερήσιο κλείσιμο. Ωστόσο, άρχισε να παγιώνεται ελαφρώς χαμηλότερα την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Οι αναλυτές της αγοράς παρατήρησαν ότι το ανοιχτό ενδιαφέρον στην futures market παρουσίασε μικρή ανάκαμψη παρά την άνοδο των τιμών. Αυτό ακολουθεί ένα μαζικό γεγονός ρευστοποίησης στην ιστορία του Bitcoin που ήταν σημαντικό ως προς την κλίμακα του.

“Αυτή η ανάκαμψη του Bitcoin οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κάλυψη βραχυπρόθεσμων θέσεων στην futures market”, έγραψε ο Julio Moreno, συνεργάτης της πλατφόρμας ανάλυσης της αλυσίδας CryptoQuant, σε απάντησή του στο X.

Ένας άλλος συνεργάτης, ο Axel Adler Jr, προσδιόρισε την περιοχή πάνω από τα $62.000 ως ένα κρίσιμο επίπεδο αντίστασης, με σημαντική στήριξη που εξακολουθεί να εδράζεται στα χαμηλά έξι μηνών κάτω από τα $50.000 που παρατηρήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: