Το Bitcoin ξεπέρασε τα $62.000, οι ειδικοί λένε ότι τα χειρότερα είναι πιθανώς πίσω μας

Η τιμή του Bitcoin έχει ξεπεράσει τα 62.000 δολάρια, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι τα χειρότερα της πτώσης της αγοράς μπορεί να έχουν περάσει, δεδομένης της ολοκλήρωσης των γερμανικών πωλήσεων BTC και των αναμενόμενων πληρωμών της Mt. Gox που έχουν ήδη συνυπολογιστεί.

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο 5,2% τις τελευταίες 24 ώρες, ανακάμπτοντας από το χαμηλό δύο μηνών των 53.500 δολαρίων στις 4 Ιουλίου, και τώρα διαπραγματεύεται στα 62.550 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του TradingView.

Ο Ben Simpson, ιδρυτής της εκπαιδευτικής πλατφόρμας κρύπτο Collective Shift, ενημέρωσε ότι πιστεύει ότι το Bitcoin έχει φτάσει στον “τοπικό πυθμένα” του και τώρα βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Ο Simpson απέδωσε την πρόσφατη πτώση των τιμών σε ένα κύμα “αναγκαστικών πωλήσεων”, κυρίως λόγω των πωλήσεων ύψους σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη γερμανική κυβέρνηση και του αρνητικού κλίματος γύρω από τις αποπληρωμές ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τους πιστωτές του Mt. Gox.

Στις 12 Ιουλίου, καθώς το Bitcoin κυμαινόταν γύρω από τα 59.000 δολάρια, ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών. Ο Simpson σημείωσε ότι αυτό δεν συνάδει με μια πιο θεμελιώδη ανάλυση των ευρύτερων συνθηκών της αγοράς.

“Υπήρξε μια σαφής αποσύνδεση μεταξύ του συναισθήματος και των θεμελιωδών μεγεθών”, σημείωσε.

Κοιτάζοντας μπροστά, ο Simpson εντόπισε αρκετούς βασικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την τιμή του Bitcoin στο εγγύς μέλλον.

“Ο Τζερόμ Πάουελ υπαινίσσεται πιθανή μείωση των επιτοκίων σύντομα. Επιπλέον, ο S&P 500 φτάνει σε νέα υψηλά και υπάρχουν ισχυρές εισροές σε Bitcoin ETFs”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinglass που επικαλείται ο ιδρυτής της Apollo sats, Thomas Fahrer, σε ανάρτησή του στο X στις 15 Ιουλίου, πάνω από 360 εκατομμύρια δολάρια σε μοχλευμένες θέσεις short στο Bitcoin ρευστοποιήθηκαν καθώς το Bitcoin ξεπέρασε το επίπεδο των 62.000 δολαρίων.

Ομοίως, ο αναλυτής αγοράς του eToro, Josh Gilbert, δήλωσε ότι η τιμή του Bitcoin μπορεί να έχει δει τη χειρότερη φάση της, αναφέροντας τις αυξημένες πιθανότητες νίκης του Trump στις επερχόμενες εκλογές ως πιθανό παράγοντα θετικής δράσης των τιμών τους επόμενους μήνες.

“Είδαμε κάποια αδυναμία πρόσφατα, αλλά νομίζω ότι τα χειρότερα είναι πιθανότατα πίσω μας. Οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη πτώση είναι πιθανό να αγοραστεί, ειδικά με την ουρά ενός ETH ETF και την πιθανότητα εκλογής μιας πιο φιλο-κρύπτο κυβέρνησης στις ΗΠΑ”, εξήγησε ο Gilbert.

“Η πρόσφατη επίθεση στον πρώην πρόεδρο Τραμπ έχει στην πραγματικότητα ενισχύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του, με τη στάση του υπέρ των κρύπτο να ωφελεί το Bitcoin και άλλα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο”, πρόσθεσε ο Gilbert.

Ο Gilbert επεσήμανε επίσης ότι ο Trump και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πιο ευνοϊκή στάση απέναντι στα κρύπτο σε σύγκριση με τους Δημοκρατικούς.

“Όσο πιο κοντά φτάνουμε στην πιθανή επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τόσο πιο ψηλά είναι πιθανό να ανέβει το Bitcoin”, είπε.

Ο Gustavo Schwenkler, διευθυντής του αυστραλιανού ανταλλακτηρίου Cointree, ανέφερε ότι οι ανησυχίες σχετικά με τους πιστωτές του Mt. Gox που κατακλύζουν την αγορά με Bitcoin είχαν ήδη “επεξεργαστεί και τιμολογηθεί” την περασμένη εβδομάδα.

Ο Schwenkler υπογράμμισε τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων ως ισχυρά θετικά μηνύματα για τις αγορές κρύπτο.

“Ο πληθωρισμός βγήκε χαμηλότερος του αναμενόμενου και τώρα υπάρχει η προσδοκία ότι η Fed μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ήδη από τον Σεπτέμβριο”, είπε.

Ωστόσο, ο Schwenkler προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε σημαντική άνοδος της τιμής του Bitcoin δεν θα συμβεί αμέσως.

“Δεν προβλέπω ουσιαστική ώθηση για την άνοδο της τιμής πολύ υψηλότερα βραχυπρόθεσμα. Το Bitcoin πιθανότατα θα κυμαίνεται μεταξύ 55.000 και 65.000 δολαρίων έως ότου η Fed μειώσει πραγματικά τα επιτόκια”, σημείωσε.

Ο Mark Hiriart, επικεφαλής πωλήσεων του διαχειριστή κρύπτο περιουσιακών στοιχείων Zerocap, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι το Bitcoin διέσπασε τα 62.000 δολάρια, πρέπει να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 60.000 δολαρίων και να ανακτήσει τους βασικούς απλούς κινητούς μέσους όρους των 50 και 100 ημερών προτού μπορέσει να κινηθεί υψηλότερα προς τα 65.000 δολάρια και πέραν αυτών.

Ο Hiriart προειδοποίησε επίσης για πιθανές αρνητικές επιπτώσεις από τις αποπληρωμές Bitcoin της Mt. Gox.

“Με τους πιστωτές να αποκομίζουν κέρδη μιας δεκαετίας, θα ήταν αφελές να υποθέσουμε ότι δεν θα υπάρξουν αποσύρσεις κερδών. Το ερώτημα είναι πόσο κλιμακωτές θα είναι οι διανομές και ποιο ποσοστό των δικαιούχων θα εισπράξει μετρητά. Αναμένω ότι οι βραχυπρόθεσμες πιέσεις στην αγορά θα συνεχιστούν τους καλοκαιρινούς μήνες”, κατέληξε ο Hiriart.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: