Ο Gensler της SEC αναφέρει ομαλή πρόοδο στη διαδικασία έγκρισης του Ethereum ETF

Η εισαγωγή των αρχικών spot Ether exchange-traded funds (ETFs) στις ΗΠΑ εξελίσσεται ομαλά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της SEC Gary Gensler.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Bloomberg στις 25 Ιουνίου, ο Gensler επέλεξε να μην αποκαλύψει τις συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης των ETFs και απέφυγε να σχολιάσει αν θα είναι διαθέσιμα πριν από τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

“Το κλειδί είναι η πλήρης γνωστοποίηση από τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων για να είναι αποτελεσματικές οι δηλώσεις καταχώρισης”, σχολίασε.

Ο Gensler εξήγησε ότι αυτό που εξετάζει επί του παρόντος το προσωπικό της SEC περιλαμβάνει τις δηλώσεις καταχώρισης και γνωστοποίησης. “Αυτές οι γνωστοποιήσεις είναι ζωτικής σημασίας για τους επενδυτές που λαμβάνουν επενδυτικές αποφάσεις”, τόνισε.

Η SEC έλαβε στις 23 Μαΐου τις καταθέσεις 19b-4 από οκτώ υποψήφιους επενδυτές ETF. Οι εν λόγω διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων εξακολουθούν να οριστικοποιούν το έντυπο S-1, το οποίο είναι απαραίτητο για την τελική έγκριση της SEC προτού τα ETFs αρχίσουν να διαπραγματεύονται.

Ορισμένοι αναλυτές της αγοράς εικάζουν ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα μπορούσε να δοθεί η έγκριση της SEC για την έναρξη διαπραγμάτευσης αυτών των κεφαλαίων.

«Τίποτα ασυνεπές» σχετικά με τους νόμους περί κινητών αξιών

Εν μέσω σημαντικών ενεργειών επιβολής από την SEC υπό την ηγεσία του Gensler, ο τομέας των κρύπτο στις ΗΠΑ εξασφάλισε σημαντική χρηματοδότηση και άσκησε έντονες πιέσεις, θέτοντας τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως κεντρικό ζήτημα για τις επερχόμενες εκλογές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για την προεδρία, έχει δεσμευτεί να τερματίσει αυτό που αποκαλεί “πόλεμο κατά των κρύπτο” του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Επιπλέον, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Mark Cuban έχει προτείνει ότι η προσέγγιση του Gensler θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τις πιθανότητες του Biden στις επόμενες εκλογές.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχόλια του Τραμπ και του Κιούμπαν, ο Γκένσλερ δήλωσε ότι δεν συζητά εκλογές και τόνισε τη σαφήνεια των υφιστάμενων κανονισμών. “Οι νόμοι περί κινητών αξιών περιλαμβάνουν σαφώς τους crypto securities”, πρόσθεσε. Σημείωσε επίσης ότι πολυάριθμα άτομα δεν συμμορφώνονται επί του παρόντος με αυτούς τους νόμους.

Ο Gensler έχει χαρακτηρίσει περίπου 20.000 crypto token ως επενδυτικά συμβόλαια ή κινητές αξίες σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, επικρίνοντάς τες για τη μη παροχή “κατάλληλης γνωστοποίησης” στους Αμερικανούς επενδυτές.

“Οι εξέχουσες προσωπικότητες των τελευταίων ετών στον τομέα αυτό αντιμετωπίζουν σοβαρές νομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της φυλάκισης και των διαδικασιών έκδοσης”, δήλωσε.

“Διεκδικούμε αυτές τις υποθέσεις στα δικαστήρια και θα εξελιχθούν καθώς ο νόμος διατηρείται, προστατεύοντας το αμερικανικό κοινό”, πρόσθεσε ακόμη.

Σε μια σχετική σημείωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse απάντησε στις παρατηρήσεις του Gensler χαρακτηρίζοντάς τες ως “απόλυτες ανοησίες” και επέκρινε τον Gensler ότι παραβλέπει σημαντικά ζητήματα όπως το FTX. Ο Garlinghouse προέβλεψε επίσης: “Ο Gensler θα προκαλέσει την ήττα του Biden στις εκλογές”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: