Το Bitcoin πρέπει να κλείσει τον Ιούνιο πάνω από 56,5 χιλιάδες δολάρια για να διατηρήσει την ανοδική του τάση, λένε οι αναλυτές

Bitcoin θα μπορούσε να χάσει την ανοδική ορμή του αν τον Ιούνιο τιμή κλεισίματος πέφτει κάτω από $56,500, Σύμφωνα με νέα ανάλυση

Από τις 26 Ιουνίου, οι πληροφορίες από τον πόρο συναλλαγών Material Indicators υποδεικνύουν ότι το Bitcoin πρέπει να διατηρήσει μια τιμή πάνω από τα 56.500 δολάρια μέχρι το τέλος Ιουνίου για να διατηρήσει την ανοδική του πορεία.

Αυτή την εβδομάδα, το ζεύγος BTC/USD υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Μαΐου, καθιστώντας τα στοιχεία αυτά ένα κρίσιμο σημείο εστίασης στις τρέχουσες συζητήσεις συναλλαγών.

Η Material Indicators αναμένει μια αύξηση της μεταβλητότητας της αγοράς κατά την εξέλιξη της εβδομάδας, λόγω της σύγκλισης των εβδομαδιαίων, μηνιαίων και τριμηνιαίων κλεισίματος την ίδια ημέρα.

Εάν η αγορά μετατοπιστεί υπέρ των αρκούδων, το προηγούμενο χαμηλό επτά εβδομάδων των 56.500 δολαρίων θα μπορούσε να γίνει μια κρίσιμη αμυντική ζώνη για τους επενδυτές.

Ο Keith Alan, συνιδρυτής της Material Indicators, σημείωσε παράλληλα με ένα διάγραμμα από τα εργαλεία συναλλαγών της εταιρείας: “Το Bitcoin ανακάμπτει επί του παρόντος από την ταχεία πτώση αυτής της εβδομάδας. Υπάρχει πιθανότητα να επανεξετάσει αυτά τα χαμηλά πριν από την Κυριακή, αλλά η διατήρηση ή η υπέρβαση του μηνιαίου κλεισίματος εντός του καθορισμένου κόκκινου πλαισίου θα διατηρήσει την ανοδική τάση άθικτη”.

Σε μια άλλη ανάλυση, ο Alan υπογράμμισε τις διακυμάνσεις στη ρευστότητα του order book, υποδεικνύοντας πιθανή χειραγώγηση της αγοράς ή “spoofing” από traders μεγάλου όγκου συναλλαγών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις τιμές βραχυπρόθεσμα.

Με σημαντικά γεγονότα όπως η προεδρική συζήτηση και τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στον ορίζοντα -που συμπίπτουν με σημαντικές προθεσμίες συναλλαγών- ο Alan αναμένει αυξημένη δραστηριότητα στην αγορά, δηλώνοντας: “Καθώς εξελίσσεται η εβδομάδα, θα παρακολουθώ τις μετατοπίσεις της ρευστότητας για να εντοπίσω τα πρωταρχικά επίπεδα αντίστασης και στήριξης. Να είστε προσεκτικοί σε πιθανές χειραγωγήσεις της αγοράς”.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Binance, το μεγαλύτερο παγκόσμιο ανταλλακτήριο, υπάρχει αυξανόμενη ρευστότητα προσφορών που σχηματίζει μια “σκάλα” μεταξύ της τρέχουσας τιμής και των 55.000 δολαρίων.

Οι traders Bitcoin ποντάρουν στην ανάκαμψη του RSI

Το ζεύγος συναλλαγών BTC/USD εμφανίζει σήμερα σημάδια ότι είναι το πιο “υπεραγορασμένο” από τον Αύγουστο του 2023.

Ιστορικά, τέτοια επίπεδα του Δείκτη Σχετικής Δύναμης (RSI) έχουν υποδείξει πιθανά κατώτατα σημεία της αγοράς, ένα σήμα που παρατηρείται έντονα από τους trader.

Την τρέχουσα ημέρα, ο Daan Crypto Trades, ένας γνωστός αναλυτής της αγοράς, σχολίασε τις συνθήκες της αγοράς: “Το Bitcoin και άλλα σημαντικά νομίσματα παρουσιάζουν κίνηση από τα βαθιά υπερπουλημένα ημερήσια επίπεδα RSI σε ένα μέσο όρο περίπου 36. Αν και εξακολουθούν να είναι χαμηλά, υποδηλώνουν άφθονες δυνατότητες για ανοδική κίνηση. Η επιτυχία του Bitcoin και του Ethereum είναι το κλειδί για ένα ευρύτερο ράλι altcoin”.

Από τις τελευταίες ενημερώσεις, ο ημερήσιος RSI του Bitcoin βρίσκεται στο 34,2, σύμφωνα με τα δεδομένα του TradingView.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: