H πρόσφατη πτώση της αξίας του Bitcoin στα $40K είναι ένα πιθανό bear trap;

Βραχυπρόθεσμη διακύμανση ή σημαντική μετατόπιση της αγοράς;

Η αξία του Bitcoin παρουσίασε πρόσφατα μια αξιοσημείωτη πτώση 7% στις 11 Δεκεμβρίου, καθώς διάφοροι δείκτες υποδήλωναν sell offs και οι επενδυτές αποκόμισαν κέρδη. Το βασικό ερώτημα τώρα είναι εάν το Bitcoin μπορεί να διατηρήσει τη θέση του πάνω από τα 42.000 $, κάτι που θα είναι κρίσιμο για να καθοριστεί εάν αυτή η πτώση είναι μια ευκαιρία για αγορά στο dip ή εάν σηματοδοτεί μια ευρύτερη μετατόπιση της αγοράς.

Η πρόσφατη πτώση της τιμής του Bitcoin, όπως φαίνεται στο ημερήσιο διάγραμμα, ευθυγραμμίζεται με μια ταχεία μείωση 6,5%, οδηγώντας σε ρευστοποιήσεις μακροπρόθεσμων θέσεων άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων σε όλη την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Κατά την εξέταση της ευρύτερης εικόνας στο χρονοδιάγραμμα του κεριού 1 ημέρας, αυτή η κίνηση μοιάζει περισσότερο με μια μικρή οπισθοδρόμηση σε μια συνεχιζόμενη ανοδική τάση που αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες. Επιπλέον, το relative strength index  (RSI) έχει πλέον εγκατασταθεί σε μια ουδέτερη περιοχή κάτω από το 70.

Μια ανάλυση της περασμένης εβδομάδας ανέδειξε την ισχυρή ανοδική τροχιά του Bitcoin, ιδιαίτερα εμφανής αφού πέρασε το όριο των 40.000 $.

Αυτές οι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η τρέχουσα ύφεση μπορεί να είναι μια προσωρινή απόκλιση σε μια κατά τα άλλα ανοδική τροχιά, παρά μια πλήρης αντιστροφή της τάσης. Ωστόσο, η πιθανότητα περαιτέρω πτώσεων ή πλευρικών κινήσεων στο εγγύς μέλλον δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Κρίσιμα σημεία τιμών Bitcoin προς παρακολούθηση

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα κρίσιμα επίπεδα που πρέπει να παρακολουθείτε είναι 31.860 $, 28.050 $ και 25.200 $. Αυτά τα κατώτατα όρια είναι καθοριστικά από το 2021.

Δεδομένου ότι η τιμή του Bitcoin έχει απομακρυνθεί από αυτά τα επίπεδα και η πρόσφατη ανοδική τάση ξεπέρασε με σιγουριά τα μικρά επίπεδα αντίστασης, υποδηλώνει ότι οι τρέχουσες κινήσεις της τιμής αποτελούν μέρος μιας κανονικής διόρθωσης, που δεν είναι ενδεικτική μιας στροφής σε μια πτωτική τάση.

Κανονικές προσαρμογές σε ένα Bull Market

Οι διορθώσεις της αγοράς αποτελούν τυπική πτυχή κάθε ανοδικής τάσης. Αυτές οι προσαρμογές θεωρούνται γενικά ωφέλιμες, παρέχοντας μια ευκαιρία για ενοποίηση της αγοράς και εξαλείφοντας λιγότερο δεσμευμένους επενδυτές, όπως φάνηκε από την αστάθεια που παρατηρήθηκε στα μέσα Νοεμβρίου.

Εάν η αγορά ανταποκριθεί θετικά μετά από αυτή την πρόσφατη πτώση, αυτό θα υποδηλώνει ότι η τάση της αγοράς παραμένει θετική, με τους επενδυτές να συμμετέχουν ενεργά σε αγορές με πτώση.

Επομένως, είναι σημαντικό να δείτε την πιο πρόσφατη πτώση τιμής στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης. Επί του παρόντος, φαίνεται να είναι μια προσωρινή πτώση και όχι μια πλήρης ανατροπή της τάσης, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι προηγούμενες ανοδικές αγορές Βitcoin έχουν υποστεί όλες διορθώσεις που ξεπερνούν το 20%, όπως αποδεικνύεται από τα εκτεταμένα wicks πτωτικής τάσης κατά τη διάρκεια κάθε φάσης ανόδου.

Ουσιαστικά, ακόμη και μια πιο σημαντική πτώση της αξίας του Bitcoin δεν θα διαταράσσει απαραίτητα τη συνολική ανοδική τάση. Ωστόσο, η ικανότητα του Bitcoin να παραμείνει πάνω από τα 42.000 $ θα είναι κρίσιμη για την ενίσχυση της άποψης ότι αυτή η πρόσφατη πτώση είναι απλώς μια βραχυπρόθεσμη διακύμανση, διατηρώντας ένα συνολικό ανοδικό αίσθημα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: