Λόγοι πίσω από τη σημερινή πτώση της αξίας του Bitcoin

Η δυναμική της αγοράς του Bitcoin υποδεικνύει μια στροφή προς την πίεση πώλησης

Στις 11 Δεκεμβρίου, το Bitcoin παρουσίασε μια αξιοσημείωτη πτώση της αξίας του, σημειώνοντας πτώση 7,5% σε περίπου 40.640 $. Αυτή η πτώση της αγοραίας αξίας του Bitcoin μπορεί να αποδοθεί σε αρκετούς υποκείμενους παράγοντες.

Οι δείκτες δείχνουν μια υπεραγορασμένη αγορά Bitcoin

Η πρόσφατη πτώση της αξίας του Bitcoin στις 11 Δεκεμβρίου μπορεί να θεωρηθεί ως αντίδραση στις συνθήκες υπεραγοράς της αγοράς, που οδηγεί σε σημαντική μείωση της μόχλευσης.

Ένας βασικός δείκτης, ο ημερήσιος Relative Strength Index (RSI) του Bitcoin, παραμένει πάνω από το όριο των 70 από τις 5 Δεκεμβρίου, υποδηλώνοντας υπερτίμηση του κρυπτονομίσματος. Συνήθως, ένας υπεραγορασμένος RSI είναι πρόδρομος για το σχηματισμό ενός spike της αγοράς, καθώς το υπόλοιπο μετατοπίζεται από την κυρίαρχη αγορά σε αυξημένες πωλήσεις.

Επιπλέον, οι μετρήσεις στην on-chain υποδεικνύουν επίσης bullish momentum μεταξύ των traders. Η μέτρηση του Net Unrealized Profit/Loss (NUPL), που παρακολουθεί τον δείκτη κέρδους των επενδυτών, έχει αυξηθεί πάνω από το 0,5 για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021.

Αυτό υποδηλώνει ότι η πλειονότητα στις τρέχουσες επενδύσεις Bitcoin χαρακτηρίζεται από unrealized gains τα οποία δυνητικά οδηγούν σε λήψη κερδών σε αυτά τα highs της αγοράς.

Οι Bitcoin miners συμβάλλουν στην πίεση των πωλήσεων

H ανάλυση των δεδομένων αποθεματικών εξόρυξης Bitcoin παρέχει περαιτέρω στοιχεία που υποστηρίζουν την πιθανότητα απόκτησης κέρδους.

Συμπίπτοντας με την πρόσφατη πτώση της τιμής, υπήρξε αξιοσημείωτη μείωση στα αποθέματα Bitcoin που διατηρούν οι miners, σύμφωνα με τα στοιχεία της CryptoQuant. Αυτή η μείωση των αποθεματικών ευθυγραμμίζεται με την παρατηρούμενη αύξηση της ροής του Bitcoin από τους miners στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, υποδηλώνοντας ξεπούλημα.

Οι miners φαίνεται να κεφαλαιοποιούν τα κέρδη τους ενόψει του γεγονότος halving το 2024, το οποίο θα μειώσει στο μισό τις ανταμοιβές εξόρυξης. Αυτό, σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό εξόρυξης, όπως αποδεικνύεται από το αυξανόμενο ποσοστό κατακερματισμού, υποδηλώνει ότι οι miners είναι πιθανό να ακολουθήσουν στρατηγικές που ενισχύουν τα ταμειακά τους αποθέματα.

Απότομη πτώση στις Long θέσεις Bitcoin

Η τρέχουσα πτώση της αξίας του Bitcoin ευθυγραμμίζεται με τη ρευστοποίηση θέσεων long αξίας 87 εκατομμυρίων δολαρίων στo Bitcoin derivative market, σε πλήρη αντίθεση με τα μόλις 9,91 εκατομμύρια δολάρια σε θέσεις short που ρευστοποιήθηκαν.

Μια τέτοια σημαντική ρευστοποίηση θέσεων long έχει ως αποτέλεσμα σημαντική πώληση του περιουσιακού στοιχείου, η οποία ενδέχεται να πυροδοτήσει εντολές stop-loss μεταξύ άλλων long traders και να επιδεινώσει την πίεση πώλησης.

Πιθανές μελλοντικές τροχιές για το Bitcoin

Τεχνικά, η πρόσφατη κίνηση των τιμών του Bitcoin είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης ενοποίησης που διαμορφώνει ένα bullish pennant pattern. Αυτό το μοτίβο αποτελεί ένδειξη πιθανής ανοδικής συνέχισης μετά από μια ισχυρή ανοδική τάση.

Οι Bullish pennants συνήθως σηματοδοτούν μια ανοδική κίνηση της τιμής όταν η τιμή διαπερνά την ανώτερη γραμμή τάσης με σημαντικό όγκο. Εάν ισχύει αυτό το μοτίβο, η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να ανακάμψει προς το ανώτερο όριο του pennant κοντά στα $44.000. Μια αποφασιστική έκρηξη θα μπορούσε ακόμη και να ωθήσει την τιμή στα 50.000 $ περίπου το Νέο Έτος ή τον Ιανουάριο του 2024, συμπίπτοντας με τις αναμενόμενες εξελίξεις όπως μια απόφαση Bitcoin ETF.

Ωστόσο, δυσμενείς παράγοντες όπως πιθανές αναποδιές στην έγκριση ενός Spot Bitcoin ETF θα μπορούσαν να διαταράξουν αυτήν την ανοδική τάση. Σε περίπτωση που συμβούν τέτοια γεγονότα, το Bitcoin μπορεί να σπάσει κάτω από την υποστήριξή του κοντά στα 42.000 $, πιθανώς να οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση προς το Exponential Moving Average (EMA)50 ημερών στα 37.480 $ περίπου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: