Η πτώση της τιμής του Bitcoin υποδηλώνει έναρξη Altseason

Στις 11 Δεκεμβρίου, το Bitcoin σημείωσε σημαντική πτώση, σημειώνοντας πτώση κατά 7% και εξαλείφοντας τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας. Αυτή η πτώση έφερε την αξία του Bitcoin στο nadir τεσσάρων μηνών, στα 41.329 δολάρια.

Μετά την πτώση του Bitcoin, μια σειρά από altcoins είδαν επίσης τις τιμές τους να πέφτουν, με αρκετά να σημειώνουν διψήφιες μειώσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί και οι αναλυτές της αγοράς θεωρούν αυτή την πτώση ως μια τυπική φάση στον τρέχοντα κύκλο της αγοράς. Μετά από μια δίμηνη περίοδο ανοδικών τάσεων, μια τέτοια διόρθωση ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη.

Ο Will Clemente, αναλυτής κρύπτο και συνιδρυτής της Reflexivity Research, παρατήρησε ότι αυτές οι διορθώσεις και η επακόλουθη αστάθεια της αγοράς χρησιμεύουν για να εξαλείψουν τους λιγότερο αφοσιωμένους επενδυτές και να μετριάσουν την υπερθέρμανση της αγοράς κρύπτο.

Ο Remen, ένας trader κρυπτονομισμάτων, μοιράστηκε στο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter) την άποψή του ότι αυτή η πρόσφατη πτώση μπορεί να θέσει τις βάσεις για μια ανοδική φάση στα altcoins. Επιπλέον, υπέθεσε ότι το Bitcoin ενδέχεται να βιώσει μια παρατεταμένη περίοδο διακυμάνσεων προτού επανέλθει σε ανοδική τροχιά, δεδομένου ότι η κυριαρχία του στην αγορά φαίνεται να έχει κορυφωθεί.

Η απότομη πτώση της αγοράς στις 11 Δεκεμβρίου είχε επίσης ως αποτέλεσμα τη ρευστοποίηση θέσεων κρυπτο-μόχλευσης αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, καθαρίζοντας ουσιαστικά την αγορά. Έκτοτε, η τιμή του Bitcoin έχει ανακάμψει, ξεπερνώντας το όριο των 42.000 δολαρίων.

Η ανοδική δυναμική για το Bitcoin ξεκίνησε τον Οκτώβριο, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξή του. Τον τελευταίο μήνα, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει κερδίσει σχεδόν 10.000 δολάρια σε αξία. Ένας άλλος αναλυτής κρύπτο, ο Hitesh.eth, υπογράμμισε το ξέσπασμα της τιμής του Bitcoin μετά από σχεδόν έξι μήνες στασιμότητας στην τιμολόγηση.

Από αυτό το ξέσπασμα στα τέλη Οκτωβρίου, η τιμή του Bitcoin έχει εκτιναχθεί κατά 50%. Ο Hitesh.eth αναφέρθηκε σε δεδομένα on-chain που υποδεικνύουν ενεργές αγορές από λογαριασμούς που κατέχουν περισσότερα από 1 BTC, καθώς και σημαντική συσσώρευση από μεγάλους επενδυτές. Η εισροή θεσμικού ενδιαφέροντος και η αυξημένη προσοχή από μεγάλες χρηματοπιστωτικές οντότητες, ιδίως υπό το πρίσμα της πιθανής έναρξης του πρώτου Bitcoin spot ETF, έχει παράσχει σταθερή δυναμική για το Bitcoin ενόψει του κρίσιμου συμβάντος του halving που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2024.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: