Το Stripe συνεχίζει τις πληρωμές crypto με USDC μετά από εξαετή παύση

Την Τετάρτη, η Stripe, παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία πληρωμών, ακολούθησε την προηγούμενη υπόσχεσή της από τον Απρίλιο να επαναφέρει την υποστήριξη κρυπτονομισμάτων, μια κίνηση που έρχεται έξι χρόνια αφότου η εταιρεία σταμάτησε να δέχεται πληρωμές Bitcoin.

Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η Stripe κυκλοφόρησε τώρα μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δέχονται coin USD (USDC) από πελάτες σε περισσότερες από 150 χώρες. Ο Jeff Weinstein, επικεφαλής προϊόντων της Stripe, μοιράστηκε τα νέα στο Twitter (X), λέγοντας: “Το Crypto on Stripe επέστρεψε επίσημα!” Ανέφερε επίσης ότι η υπηρεσία διατίθεται αμέσως σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Η επέκταση σε άλλες χώρες αναμένεται σύντομα, αν και περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Τον Απρίλιο, η Stripe ανακοίνωσε τα σχέδιά της να υποστηρίξει αρχικά πληρωμές USDC μέσω δικτύων Ethereum, Solana και Polygon, θέτοντας τις βάσεις για αυτήν την ευρύτερη διάθεση.

Αυτή η κίνηση ευθυγραμμίζει το Stripe με τον ανταγωνιστή PayPal, ο οποίος εισήγαγε επιλογές πληρωμής με κρυπτονομίσματα το 2021. Το PayPal επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν αγορές σε εκατομμύρια traders παγκοσμίως χρησιμοποιώντας τη λειτουργία “Checkout With Crypto”.

Όπως και το PayPal, η νέα προσφορά της Stripe στοχεύει να διευκολύνει τις συναλλαγές crypto για τις επιχειρήσεις μετατρέποντας αυτόματα τις πληρωμές USDC σε παραδοσιακό νόμισμα και διακανονίζοντάς τις μέσω του λογαριασμού Stripe του εμπόρου.

Η νέα επιλογή “Pay with Crypto” είναι προσβάσιμη σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν Stripe Checkout, Elements ή το API προθέσεων πληρωμής.

Υπάρχουν όρια, με τις πληρωμές να περιορίζονται στα 10.000 $ ανά συναλλαγή και στα 100.000 $ ανά μήνα. Ισχύει χρέωση συναλλαγής 1,5%, σύμφωνα με τη σελίδα προϊόντος της Stripe.

Η Stripe υποστήριξε αρχικά πληρωμές Bitcoin ξεκινώντας από το 2014, αλλά τις διέκοψε το 2018, επικαλούμενη ζητήματα όπως η αστάθεια των τιμών, οι αργοί χρόνοι επεξεργασίας συναλλαγών και οι υψηλές χρεώσεις. Τώρα, με την εισαγωγή των πληρωμών USDC και stablecoin, η Stripe ασχολείται και πάλι με τον χώρο crypto.

Επιπλέον, το Stripe έχει ενσωματωθεί στο δίκτυο Avalanche, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με εξειδικευμένα προϊόντα κρυπτογράφησης και πλατφόρμες NFT που έχουν δημιουργηθεί σε αυτό το blockchain.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: