Το Mt. Gox μετατοπίζει 700 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, η πρώτη σημαντική κίνηση σε 3 εβδομάδες

Το εγκαταλελειμμένο πλέον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Mt. Gox εκτέλεσε μια σημαντική μεταφορά Bitcoin, μεταφέροντας περίπου 12.000 BTC σε ένα νεοσύστατο, άγνωστο πορτοφόλι. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη ουσιαστική μετακίνηση κεφαλαίων από το ανταλλακτήριο από τα τέλη Ιουλίου.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου, περίπου στις 11:39 μ.μ. UTC, με το Mt. Gox να μεταφέρει 12.000 Bitcoin, αξίας 709,4 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη τη στιγμή, σε μια κενή διεύθυνση πορτοφολιού που άρχιζε με “1PuQB”.

Επιπλέον, το ανταλλακτήριο μετέφερε 1.265 Bitcoin, αξίας περίπου 74,8 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μια άλλη διεύθυνση που αρχίζει με “1Jbez”, την οποία η Arkham Intelligence αναγνωρίζει ως ψυχρό πορτοφόλι του Mt. Gox. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κεφάλαια αυτά παρέμειναν αμετακίνητα μετά τη μεταφορά.

Αυτή η σημαντική συναλλαγή προκάλεσε εικασίες ότι το Mt. Gox μπορεί να ετοιμάζεται να εκταμιεύσει επιπλέον Bitcoin στους πιστωτές του, οι οποίοι περιμένουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από τη στιγμή που το ανταλλακτήριο παραβιάστηκε και στη συνέχεια κατέρρευσε το 2014.

Ωστόσο, ο Alex Thorn, επικεφαλής έρευνας στο Galaxy, έχει διαφορετική άποψη. Ο Thorn υποστηρίζει ότι μόνο ένα μικρό μέρος του μεταφερόμενου ποσού -περίπου 74,5 εκατομμύρια δολάρια- μπορεί να προορίζεται για διανομή. Το μεγαλύτερο μέρος, σύμφωνα με τον Thorn, θα μπορούσε να μεταφερθεί σε “νέα cold storage” που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της περιουσίας.

Είτε αυτό ισχύει είτε όχι, η συναλλαγή αποτελεί την πρώτη αξιοσημείωτη κίνηση Bitcoin από το Mt. Gox από τις 30 Ιουλίου. Εκείνη την ημερομηνία, το ανταλλακτήριο μετέφερε 47.229 BTC σε τρία άγνωστα πορτοφόλια μέσα σε διάστημα τριών ωρών.

Τότε, η Arkham Intelligence υπέθεσε ότι περίπου 33.105 Bitcoin μεταφέρθηκαν σε μια διεύθυνση που ανήκε στο BitGo, ένα ανταλλακτήριο και έναν από τους θεματοφύλακες που συνεργάζονται με τον διαχειριστή του Mt. Gox για την επιστροφή κεφαλαίων στους πιστωτές. Αυτό το πορτοφόλι πραγματοποίησε αργότερα μια δοκιμαστική συναλλαγή προτού μεταφέρει ολόκληρο το υπόλοιπο σε ένα άλλο πορτοφόλι αγνώστων στοιχείων, όπου έκτοτε παρέμεινε.

Σύμφωνα με την CryptoQuant, περίπου το 68% των αποθεμάτων Bitcoin του Mt. Gox έχει επιστραφεί στους πιστωτές μέχρι στιγμής.

Μέχρι στιγμής, το Mt. Gox εξακολουθεί να διατηρεί ένα σημαντικό απόθεμα 46.164 Bitcoin, αξίας περίπου 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι πιστωτές του Mt. Gox φαίνεται να αψηφούν τις προσδοκίες κρατώντας το Bitcoin που απέκτησαν αντί να το πουλήσουν αμέσως. Ο Lukas Enzersdorfer-Konrad, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Bitpanda, σημείωσε πρόσφατα ότι, δεδομένου ότι το Mt. Gox ήταν ένα από τα πρώτα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, πολλοί από τους χρήστες του ήταν πρώτοι χρήστες του Bitcoin.

“Για αυτούς, το Bitcoin δεν είναι απλώς ένα περιουσιακό στοιχείο, είναι μια τεχνολογία και μια ιδέα στην οποία πιστεύουν ακράδαντα. Ενώ μπορεί τελικά να πουλήσουν, αυτή η πεποίθηση επηρεάζει το πότε και πόσο αποφασίζουν να ρευστοποιήσουν”, εξήγησε η Enzersdorfer-Konrad.

Η Μαρία Καρόλα, διευθύνουσα σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων StealthEX, επανέλαβε αυτό το συναίσθημα, δηλώνοντας ότι οι πιστωτές επιλέγουν να κρατήσουν τα νομίσματά τους εν αναμονή πιθανών μελλοντικών αυξήσεων των τιμών, με στόχο υψηλότερες αποδόσεις. Επισήμανε επίσης ότι η άμεση πώληση θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικούς φόρους υπεραξίας, ενώ η διακράτηση θα μπορούσε να επιτρέψει στους επενδυτές να αναβάλουν τους φόρους ή να περιμένουν για πιο ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: