Το Bitcoin ETF της BlackRock απαιτεί αναλήψεις BTC εντός 12 ώρες από την Coinbase

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η BlackRock, υπέβαλε τροποποίηση για το διαπραγματευόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο Bitcoin (ETF) ως απάντηση στις ανησυχίες σχετικά με τις διαδικασίες διακανονισμού εντός της αλυσίδας της Coinbase.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, η BlackRock υπέβαλε τροποποίηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), διευκρινίζοντας ότι οι αναλήψεις Bitcoin από τον θεματοφύλακα του ETF, την Coinbase, πρέπει να διεκπεραιωθούν εντός 12 ωρών. Η κατάθεση αναφέρει:

“Με την επιφύλαξη της επιβεβαίωσης του προαναφερθέντος απαιτούμενου ελάχιστου υπολοίπου, η Coinbase Custody θα διεκπεραιώσει μια ανάληψη Ψηφιακών Στοιχείων από τον Λογαριασμό Θεματοφυλακής σε μια δημόσια διεύθυνση blockchain εντός 12 ωρών από τη λήψη Οδηγίας από Εξουσιοδοτημένους Αντιπροσώπους Πελάτη ή Πελάτη.”

Αυτή η τροποποίηση εισήχθη μετά από αυξανόμενες ανησυχίες στον κλάδο σχετικά με τις πρακτικές φύλαξης της Coinbase για τα ETF. Πολλοί επενδυτές έχουν πιέσει το Coinbase για περισσότερη διαφάνεια, ζητώντας συγκεκριμένα επαλήθευση στην αλυσίδα του Bitcoin που αγοράστηκε για τα ETFs spot.

Η Coinbase ενεργεί επί του παρόντος ως θεματοφύλακας για 10 από τα 11 spot ETF Bitcoin και είναι υπεύθυνη για οκτώ από τα εννέα πρόσφατα εγκεκριμένα Ether ETFs στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase διευκρινίζει τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις πρακτικές θεματοφυλακής του Bitcoin ETF

Παρά την εισροή θεσμικών επενδύσεων μέσω Bitcoin ETF, η τιμή του Bitcoin παρέμεινε σχετικά στάσιμη τους τελευταίους μήνες. Αυτό έχει οδηγήσει σε αυξανόμενη ανησυχία των επενδυτών, με ορισμένους να εικάζουν ότι η Coinbase μπορεί να αγοράζει «χάρτινα BTC» ή Bitcoin IOU για τα ETF, συμβάλλοντας στη στασιμότητα των τιμών.

Ωστόσο, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, τόνισε ότι όλες οι συναλλαγές ETF διακανονίζονται στην αλυσίδα, παρόλο που δεν δημοσιοποιούνται όλες οι διευθύνσεις πορτοφολιών ETF. Ως απάντηση στις ανησυχίες, ο Άρμστρονγκ έγραψε σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) στις 14 Σεπτεμβρίου:

«Αν θέλετε ελέγχους, η Deloitte μας ελέγχει κάθε χρόνο, είμαστε μια δημόσια εταιρεία. Αμφιβάλλω ότι οι θεσμικοί πελάτες μας θέλουν οι άνθρωποι να ξεσκονίζουν όλες τις διευθύνσεις τους, και δεν είναι το μέρος μας να τους μοιραζόμαστε. Έτσι φαίνεται αν θέλετε ένα σωρό θεσμικά χρήματα να εισρεύσουν στο Bitcoin».

Οι ανησυχίες των επενδυτών κλιμακώθηκαν τον Αύγουστο όταν η Coinbase υπαινίχθηκε τη δημιουργία ενός νέου Wrapped Bitcoin (wBTC), που αναφέρεται ως Coinbase BTC (cbBTC).

Τα ETF BlackRock και Bitcoin δεν είναι η αιτία της πτώσης των τιμών του BTC: Αναλυτής

Από την κυκλοφορία τους τον Ιανουάριο, τα Bitcoin ETF έχουν συσσωρεύσει πάνω από 59,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποθέματα εντός της αλυσίδας, σύμφωνα με στοιχεία της Dune. Το IBIT της BlackRock παραμένει το κορυφαίο Bitcoin ETF, κατέχοντας μερίδιο αγοράς άνω του 38% και πάνω από 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία on-chain.

Παρά την κριτική, τα ETF δεν είναι ο κύριος μοχλός πίσω από την πρόσφατη πτώση της τιμής του Bitcoin, σύμφωνα με τον Eric Balchunas, ανώτερο αναλυτή ETF στο Bloomberg. Ο Balchunas εξήγησε σε ανάρτησή του στο Χ στις 15 Σεπτεμβρίου:

«Καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν αυτές οι θεωρίες και οι άνθρωποι θέλουν να αποδιοπομπαίνουν τα ETF. Είναι πολύ αδιανόητο ότι οι εγγενείς HODLers θα μπορούσαν να είναι οι πωλητές. Αλλά είναι… Το μόνο που έχουν κάνει τα ETF και η BlackRock είναι να σώσουν επανειλημμένα την τιμή του BTC από την άβυσσο».

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, τα ETF αντιπροσώπευαν περίπου το 75% των νέων επενδύσεων Bitcoin, με την τιμή του Bitcoin να ξεπερνά το όριο των 50.000 $ εκείνη την εποχή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: