Το Bitcoin υποχωρεί κάτω από τα 67 χιλιάδες δολάρια εν μέσω πτώσης στο χρηματιστήριο, ωστόσο τα BTC Derivatives παραμένουν σταθερά

Στις 21 Οκτωβρίου, η τιμή του Bitcoin έπεσε στα 67.000 δολάρια, εξαλείφοντας τα κέρδη από τις προηγούμενες τρεις ημέρες. Οι αναλυτές αποδίδουν αυτή τη διόρθωση στο γεγονός ότι οι επενδυτές αποσύρθηκαν από την έκθεση στο Bitcoin εν μέσω ανησυχιών για μετάδοση από τις παραδοσιακές αγορές. Παρόλα αυτά, οι μετρήσεις Derivatives Bitcoin έχουν δείξει αξιοσημείωτη σταθερότητα.

Τα Bitcoin futures δεν δείχνουν σημάδια πτωτικών στοιχημάτων.

Το Bitcoin futures premium, που συνήθως κυμαίνεται από 5% έως 10% σε ουδέτερες αγορές, παρουσίασε μόνο μια μικρή αλλαγή στις 21 Οκτωβρίου. Ένα premium πάνω από 10% υποδηλώνει ανοδικό αίσθημα και το ετήσιο ασφάλιστρο (βασικό επιτόκιο) παρέμεινε πάνω από 9% ακόμη και όταν το Bitcoin δοκίμασε το επίπεδο υποστήριξης των 67.000 $. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναλυθεί εάν αυτό το συναίσθημα περιορίζεται σε Bitcoin futures ή αντανακλά ευρύτερες τάσεις, καθώς οι κινήσεις των τιμών του Bitcoin αντικατοπτρίζουν τις επιδόσεις του χρηματιστηρίου.

Κρυπτονομίσματα, Τιμή Bitcoin, Ανάλυση Bitcoin, Αγορές, Μετοχές, Ομόλογα, Εθνικό Χρέος, Μελλοντική εκπλήρωση, S&P 500

Ο Arif Husain, επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος στην T. Rowe Price, δήλωσε ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ είναι πιθανό να πλησιάσει το όριο του 5% τους επόμενους έξι μήνες λόγω των αυξανόμενων προσδοκιών για τον πληθωρισμό και των ανησυχιών για τις κρατικές δαπάνες. Οι αυξημένες αποδόσεις υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές αναζητούν καλύτερες αποδόσεις πουλώντας ομόλογα.

Κρυπτονομίσματα, Τιμή Bitcoin, Ανάλυση Bitcoin, Αγορές, Μετοχές, Ομόλογα, Εθνικό Χρέος, Μελλοντική εκπλήρωση, S&P 500

Η τιμή του Bitcoin δεν έχει ακόμη αποσυνδεθεί από τις μετοχές.

Σε ένα ασταθές μακροοικονομικό τοπίο, ο φόβος, η αβεβαιότητα και η αμφιβολία (FUD) έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την τιμή του Bitcoin. Αν και το Bitcoin θεωρείται συχνά ως μη συσχετισμένο με τις παραδοσιακές αγορές, η συσχέτιση 40 ημερών με τον S&P 500 παρέμεινε πάνω από το 80% τον περασμένο μήνα, υποδηλώνοντας μια στενή ευθυγράμμιση μεταξύ των δύο κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων. Σε αντίθεση με την περίοδο από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, όπου το Bitcoin και ο S&P παρουσίασαν χαμηλή συσχέτιση, οι πρόσφατες τάσεις υποδηλώνουν ότι και οι δύο αγορές οδηγούνται από παρόμοιους παράγοντες.

Κρυπτονομίσματα, Τιμή Bitcoin, Ανάλυση Bitcoin, Αγορές, Μετοχές, Ομόλογα, Εθνικό Χρέος, Μελλοντική εκπλήρωση, S&P 500

Η συσχέτιση μεταξύ Bitcoin και χρυσού έχει επίσης αυξηθεί, ξεπερνώντας το 80% στις 3 Οκτωβρίου. Οι αγορές Bitcoin options υποστηρίζουν περαιτέρω την ιδέα της ανθεκτικότητας των derivative. Το 25% delta skew υποδηλώνει ότι τα δικαιώματα πώλησης διαπραγματεύονται με έκπτωση σε σύγκριση με τα δικαιώματα αγοράς. Με μια τρέχουσα κλίση σχεδόν ουδέτερη προς ανοδική, οι traders δεν αντέδρασαν με πανικό στην πτώση της τιμής του Bitcoin. Εάν επικρατούσαν οι προσδοκίες για περαιτέρω πτώση, το ‘skew’ θα είχε μετατοπιστεί προς το μηδέν ή υψηλότερα. Συνολικά, τα derivatives Bitcoin συνεχίζουν να δείχνουν ανθεκτικότητα.

Κρυπτονομίσματα, Τιμή Bitcoin, Ανάλυση Bitcoin, Αγορές, Μετοχές, Ομόλογα, Εθνικό Χρέος, Μελλοντική εκπλήρωση, S&P 500

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: