Το Bitcoin που εξορύχθηκε το 2009 μετακινείται ξανά καθώς η «αρχαία» φάλαινα κάνει νέα μεταφορά: Arkham

Μια αξιοσημείωτη φάλαινα Bitcoin, γνωστή για την εξόρυξη BTC κατά τις πρώτες μέρες του κρυπτονομίσματος, μετέφερε πρόσφατα σημαντική ποσότητα Bitcoin στο ανταλλακτήριο Kraken, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ανάλυσης blockchain Arkham Intelligence.

Σε μια ανάρτηση στο X στις 4 Οκτωβρίου, η Arkham τόνισε ότι το συγκεκριμένο Bitcoin εξορύχθηκε μόλις ένα μήνα μετά την επίσημη κυκλοφορία του Bitcoin τον Φεβρουάριο/Μάρτιο του 2009.

Στις 3 Οκτωβρίου, αυτή η αινιγματική φάλαινα μετέφερε 10 BTC, αξίας περίπου 610.000 $. Από τις 24 Σεπτεμβρίου, το συνολικό ποσό που μεταφέρθηκε στο Kraken έφτασε τα 3,58 εκατομμύρια δολάρια. Πριν από αυτές τις συναλλαγές, η σχετική διεύθυνση πορτοφολιού παρέμενε ανενεργή για σχεδόν μια δεκαετία, σημείωσε ο Arkham σε προηγούμενη ανάρτηση:

«Μεταξύ 2011 και 2014, το Bitcoin μεταφέρθηκε αρκετές φορές, αλλά παρέμεινε ανέγγιχτο για σχεδόν δέκα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων η αξία του εκτοξεύτηκε από 474.000 δολάρια σε πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια».

Επί του παρόντος, η διεύθυνση πορτοφολιού «3JZsd…QerUW» κατέχει 1.169 BTC, που αντιστοιχεί σε περίπου 72,4 εκατομμύρια δολάρια με την τρέχουσα τιμή της αγοράς, όπως αναφέρει η Arkham.

Αυτή η δραστηριότητα έχει αναζωπυρώσει συζητήσεις σχετικά με την άπιαστη ταυτότητα του ψευδώνυμου δημιουργού του Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Στις 8 Οκτωβρίου, η HBO θα κάνει πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Money Electric: The Bitcoin Mystery», το οποίο ισχυρίζεται ότι αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητα του Nakamoto.

Ο κορυφαίος υποψήφιος για αυτόν τον τίτλο φαίνεται να είναι ο αείμνηστος Αμερικανός επιστήμονας υπολογιστών Len Sassaman. Ο Sassaman, μια εξέχουσα φυσιογνωμία στο κίνημα του cypherpunk, πέθανε τραγικά στις 3 Ιουλίου 2011, μόλις δύο μήνες αφότου ο Nakamoto δήλωσε ότι «είχαν προχωρήσει σε άλλα πράγματα». Ένα αφιέρωμα στον Sassaman ενσωματώθηκε στο Block 138.725 του blockchain Bitcoin.

Ενώ η ακριβής σχέση μεταξύ του Sassaman και του Bitcoin παραμένει ασαφής, αρκετές αναρτήσεις X πριν από πάνω από μια δεκαετία τον δείχνουν να επικρίνει το κρυπτονόμισμα για τα ανεπαρκή χαρακτηριστικά απορρήτου του και την έλλειψη προστασίας αντιστροφής απάτης.

Το 2021, η Meredith Patterson, η χήρα του Sassaman, δήλωσε: «Από όσο γνωρίζω, ο Len δεν ήταν Satoshi».

Επί του παρόντος, το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 61.815 $, αντικατοπτρίζοντας μια αύξηση 1,5% τις τελευταίες 24 ώρες, αν και παραμένει 16% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών των 73.738 $ που έφτασε στις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: