Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα $56.000 για λίγο παρά τα κατευναστικά δεδομένα για τον πληθωρισμό

Το Bitcoin συνέχισε να διολισθαίνει στις 11 Σεπτεμβρίου, με τις αγορές να αντιδρούν αρνητικά παρά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ. Το BTC έπεσε κάτω από τα 56.000 δολάρια, χάνοντας πάνω από 3%, καθώς η έκθεση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ για τον Αύγουστο έδειξε επιβράδυνση του πληθωρισμού, σύμφωνα με τις προσδοκίες – 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία για τον ΔΤΚ φάνηκε να καθησυχάζουν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, με τη μικρότερη ετήσια αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2021. Εν τω μεταξύ, το εργαλείο FedWatch της CME Group έδειξε 85% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά 0,25% στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στις 18 Σεπτεμβρίου, από 66% την προηγούμενη ημέρα. Ωστόσο, οι traders Bitcoin έδειξαν λίγη αισιοδοξία. Ο trader Roman ανέμενε μια επανεξέταση των 55.000 δολαρίων, ενώ η ρευστότητα σημειώθηκε γύρω από τα 54.000 δολάρια. Τα δεδομένα της CoinGlass έδειξαν επίσης αύξηση των εντολών πώλησης πάνω από τα 57.000 δολάρια.

Ενώ το βραχυπρόθεσμο κλίμα παρέμεινε πτωτικό, ορισμένα πιο μακροπρόθεσμα διαγράμματα, όπως αυτά του trader Titan of Crypto, έδειξαν ότι το BTC/USD διατηρούσε βασικά επίπεδα στήριξης.

Σήματα δράσης τιμής BTC “Περιβάλλον που αποτρέπει τον κίνδυνο”

Ταυτόχρονα, τα δεδομένα on-chain από την CryptoQuant υπογράμμισαν ότι το Bitcoin είχε αποσυνδεθεί από τον χρυσό, με το BTC να μειώνεται ακόμη και όταν ο χρυσός έφτασε σε νέα υψηλά επίπεδα. Αυτή η αρνητική συσχέτιση υποδηλώνει συνήθως ένα “περιβάλλον αποφυγής κινδύνου”, όπου οι επενδυτές προτιμούν ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός. Η CryptoQuant σημείωσε επίσης ότι τόσο το Bitcoin όσο και το δολάριο ΗΠΑ αποδυναμώνονται ταυτόχρονα, ένα ασυνήθιστο φαινόμενο που υποδηλώνει την ευρύτερη αβεβαιότητα της αγοράς και την επιφυλακτικότητα των επενδυτών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: