Το Bitcoin θα πρέπει να ταξινομηθεί ως Commodity, όπως ο χρυσός και το πετρέλαιο – Διευθύνων Σύμβουλος της Cantor Fitzgerald

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cantor Fitzgerald, Howard Lutnick, εμφανίστηκε στο Fox Business στις 27 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας το Bitcoin ως εμπόρευμα και προτρέποντας τις ρυθμιστικές αρχές να το προσεγγίσουν παρόμοια με άλλα εμπορεύματα όπως ο χρυσός και το πετρέλαιο.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Mornings με τη Maria , ο Lutnick τόνισε ότι η θέση του Bitcoin ως εμπόρευμα είναι ήδη αναγνωρισμένη και ότι απαιτείται περισσότερη ρυθμιστική σαφήνεια για την αγορά κρυπτονομισμάτων.

« Το Bitcoin είναι ένα εμπόρευμα . Πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν χρυσό και πετρέλαιο. Είναι απλώς ένα άλλο εμπόρευμα», είπε ο Λούτνικ, ενισχύοντας τη θέση του.

Όταν ρωτήθηκε από τη Μαρία εάν τα εμπορεύματα που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Cantor Fitzgerald θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν παρόμοιους κανονισμούς με τις μετοχές, ο Lutnick απάντησε ότι πιστεύει ότι τα δύο θα συγκλίνουν τελικά.

«Κατά τη διάρκεια ίσως 20 ετών, τα εμπορεύματα και οι μετοχές πιθανότατα θα συγχωνευτούν», παρατήρησε ο Lutnick, υπονοώντας μια μακροπρόθεσμη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζονται αυτές οι αγορές.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν επί του παρόντος πλήρη κατανόηση του Bitcoin και της βιομηχανίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρουν καθόλου πώς να ρυθμίζουν τα κρυπτογραφικά ή ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Δεν καταλαβαίνουν καν πόσο σημαντικό είναι να γίνει αυτό σωστά», είπε.

Νωρίτερα φέτος, ο Cantor Fitzgerald έγινε πρωτοσέλιδο με την έναρξη του προγράμματος δανεισμού BTC 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Cantor Fitzgerald , το οποίο ανακοίνωσε ο Lutnick στο συνέδριο Bitcoin 2024 στο Νάσβιλ στις 27 Ιουλίου. Το πρόγραμμα προσφέρει μόχλευση στους κατόχους Bitcoin και αποτελεί μέρος της ευρύτερης χρηματοδότησης Bitcoin της εταιρείας προσπάθειες.

«Ξεκινάμε με δανεισμό 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας χρηματοδότησης Bitcoin», δήλωσε ο Lutnick στην εκδήλωση, σηματοδοτώντας τη βαθύτερη συμμετοχή της εταιρείας στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Έκλεισε το συνέδριο λέγοντας ότι ο Cantor Fitzgerald είναι ενθουσιασμένος που καλωσορίζει το Bitcoin στο χρηματοδοτικό οικοσύστημα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Σε μια άλλη σημαντική εξέλιξη, ο Lutnick θα συνηγήσει την ομάδα μετάβασης του Trump επιβεβαιώθηκε στις 16 Αυγούστου. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο Lutnick θα συνηγήσει της μεταβατικής ομάδας για τον πρώην Πρόεδρο Donald Trump, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές του 2024. Μαζί με τη συνιδρύτρια του WWE Linda McMahon, ο Lutnick θα διαχειριστεί τη διαμόρφωση πολιτικής και τη στελέχωση κατά τη διάρκεια της μετάβασης.

Σύμφωνα με τον Alex Grieve, επικεφαλής των κυβερνητικών υποθέσεων της Paradigm, ο ρόλος του Lutnick στην ομάδα είναι σημαντικός για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, αποκαλώντας το “τεράστιο για τα κρυπτονομίσματα” λόγω της γνωστής ανοδικής στάσης του Lutnick στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: