Το Bitcoin ετοιμάζεται να τερματίσει την πτώση 7 μηνών καθώς τα Bitcoin ETFs φτάνουν το ορόσημο ρεκόρ των 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το Bitcoin πλησιάζει σε ένα κρίσιμο εβδομαδιαίο κλείσιμο καθώς οι ταύροι στοχεύουν να σπάσουν μια πτωτική τάση επτά μηνών.

Τιμή Bitcoin, Αγορές, Ανάλυση Αγοράς

Τα δεδομένα από το TradingView δείχνουν ότι το BTC κάνει άλλη μια προσπάθεια να παραβιάσει την αντίσταση που παραμένει σταθερή από το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών του Μαρτίου. Για περισσότερο από μισό χρόνο, το Bitcoin εδραιώνεται σε ένα κανάλι με καθοδική κλίση, αφού έφτασε στην τιμή ρεκόρ των 73.800 $.

Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες για ώθηση υψηλότερης και επανεισαγωγής στη λειτουργία ανακάλυψης τιμών, το BTC/USD έχει παραμείνει παγιδευμένο σε αυτό το εύρος. Ωστόσο, οι traders είναι τώρα αισιόδοξοι ότι οι τρέχουσες συνθήκες σηματοδοτούν μια πιθανή έκρηξη.

Κοιτάζοντας το εβδομαδιαίο γράφημα, ο trader και αναλυτής Rekt Capital σημείωσε ότι το Bitcoin έχει επανειλημμένα δοκιμάσει το ανώτερο όριο του καναλιού, με την τελευταία προσπάθεια να γίνεται αυτή την εβδομάδα.

«Το Bitcoin αντιμετώπισε για άλλη μια φορά την απόρριψη από την κορυφή του Downtrending Channel (σημειωμένη με κόκκινο χρώμα), παρόμοια με προηγούμενες περιπτώσεις (τονισμένη με μπλε κύκλους)», εξήγησε.

Τιμή Bitcoin, Αγορές, Ανάλυση Αγοράς

“Για να αποφευχθεί μια πιο σημαντική απόρριψη, είναι σημαντικό για το Bitcoin να εξασφαλίσει ένα Εβδομαδιαίο Κλείσιμο πάνω από το κόκκινο επίπεδο αντίστασης.”

Ένα κλείσιμο πάνω από την κορυφή του καναλιού, που είναι περίπου 68.000 δολάρια, είναι εφικτό, με τους αγοραστές να διατηρούν πίεση και να δίνουν στις αρκούδες ελάχιστο περιθώριο δράσης.

«Είμαστε ακόμη νωρίς στην εβδομάδα», πρόσθεσε o Rekt Capital.

«Πρέπει να παρακολουθούμε πώς αντιδρά αυτή η αντίσταση του Καναλιού Πτωτικής Τάσης (με κόκκινο) και να δούμε αν δείχνει σημάδια αποδυνάμωσης σε σύγκριση με προηγούμενες απορρίψεις».

Τιμή Bitcoin, Αγορές, Ανάλυση Αγοράς

Σε μικρότερα χρονικά πλαίσια, οι προοπτικές είναι πιο αισιόδοξες, καθώς το Bitcoin έχει ήδη καταφέρει να εξασφαλίσει καθημερινά κλεισίματα εκτός καναλιού.

«Με την πρόσφατη κίνηση, το Bitcoin τελικά βγήκε από το κανάλι στο οποίο είχε κολλήσει το μεγαλύτερο μέρος του 2024», μοιράστηκε ο συνάδελφος trader και αναλυτής Daan Crypto Trades με τους ακόλουθους στο X.

Το συνοδευτικό του γράφημα έδειξε ότι το BTC/USD έχει καθαρίσει τόσο τον απλό κινητό μέσο όρο 200 ημερών (SMA) όσο και το exponential moving average (EMA) cloud — ένα σημαντικό επίτευγμα μετά την αντιμετώπιση προκλήσεων από το καλοκαίρι.

«Οι βραχυπρόθεσμες έως μεσοπρόθεσμες τάσεις δείχνουν τώρα ανοδικές», πρόσθεσε η Daan Crypto Trades.

Η θεσμική ζήτηση Bitcoin καταγράφει ρεκόρ

Η ζήτηση για Bitcoin από θεσμικούς επενδυτές ανεβαίνει σε επίπεδα ρεκόρ, λόγω έστω και ασήμαντων διακυμάνσεων των τιμών.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε συνέχιση αυτής της τάσης, με τις αυξανόμενες τιμές BTC να προκαλούν αυξημένες εισροές κεφαλαίων από τους επενδυτές.

«Τα επενδυτικά προϊόντα Bitcoin παγκοσμίως έχουν καθαρές ετήσιες εισροές 360.000 BTC και βρίσκονται σε καλό δρόμο για να σπάσουν το ρεκόρ του 2020 που έθεσε η Grayscale, το οποίο ήταν 373.000 BTC», δήλωσε ο Vetle Lunde, ανώτερος αναλυτής στην εταιρεία crypto analytics K33 Research, στις Οκτώβρη. 18.

Τιμή Bitcoin, Αγορές, Ανάλυση Αγοράς

Στις ΗΠΑ, οι καθαρές ροές σε Bitcoin (ETF) ξεπέρασαν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα συνολικά υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία έφθασαν στο νέο ανώτατο όριο των 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Για προοπτική, χρειάστηκαν περίπου πέντε χρόνια τα ETF χρυσού για να φτάσουν στον ίδιο αριθμό», σχολίασε ο Eric Balchunas, ανώτερος αναλυτής του ETF στο Bloomberg, αναφερόμενος στο ορόσημο των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: