Το Bitcoin αντιμετωπίζει πιθανή πτώση κάτω από τα $50.000 καθώς οι φάλαινες ετοιμάζονται να πουλήσουν BTC

Το Bitcoin ενδέχεται να πέσει κάτω από το κρίσιμο όριο των 50.000 δολαρίων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως σημειώνει ο Arthur Hayes, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου BitMEX.

Αυτή η πρόβλεψη έρχεται εν μέσω μιας γενικής πτωτικής τάσης για το Bitcoin τον Σεπτέμβριο, έναν μήνα που ιστορικά σημειώνει πτώση. Πρόσφατα, το Bitcoin έχασε το επίπεδο στήριξης των 55.000 δολαρίων, διολισθαίνοντας κατά 1,4% στα 54.340 δολάρια. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έχει υποχωρήσει σχεδόν 8%.

Η σημαντική δραστηριότητα πώλησης από τις “φάλαινες” του Bitcoin, οι οποίες κατέχουν μεγάλες ποσότητες BTC, προσθέτει επίσης στις πτωτικές πιέσεις. Πρόσφατα, μια αξιοσημείωτη φάλαινα πούλησε 100 BTC, εξασφαλίζοντας κέρδη άνω των 206.000 δολαρίων. Περαιτέρω ανάλυση από το Lookonchain υποδεικνύει ότι πολλές διευθύνσεις, που κατέχουν περίπου 402.000 BTC που αγοράστηκαν σε τιμές μεταξύ 51.113 και 54.303 δολαρίων, είναι σε θέση να πουλήσουν γύρω από τα σημεία ισορροπίας τους.

Προσθέτοντας στη μεταβλητότητα της αγοράς, η Galaxy Digital μετέφερε 78,5 εκατομμύρια δολάρια σε BTC στο Coinbase Prime, προετοιμάζοντας ενδεχομένως τις πωλήσεις.

Το Bitcoin θα δει περισσότερες πτωτικές πιέσεις πριν από τη μείωση των επιτοκίων

Καθώς οι ΗΠΑ πλησιάζουν σε μια πιθανή μείωση των επιτοκίων στις 18 Σεπτεμβρίου, η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόσθετες πτωτικές πιέσεις. Ο Alvin Kan, COO του Bitget Wallet, προβλέπει μια βραχώδη περίοδο μέχρι την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ:

“Αναμένουμε ότι το BTC και οι αγορές μετοχών θα αντιμετωπίσουν πτωτικές πιέσεις ενόψει της ανακοίνωσης της επίσημης μείωσης των επιτοκίων της Fed. Μόλις επιβεβαιωθεί η μείωση των επιτοκίων μετά τη συνεδρίαση της FOMC του Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να δούμε μια βραχυπρόθεσμη έως μεσοπρόθεσμη ώθηση στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου”.

Οι αναλυτές αγοράς της Bitfinex προβλέπουν επίσης μια πτώση κάτω από τα 50.000 δολάρια πριν από ένα πραγματικό ράλι ταύρων, σημειώνοντας ότι οι ιστορικοί κύκλοι και οι διορθώσεις της αγοράς τείνουν να ακολουθούν ένα μοτίβο μείωσης των μέγιστων αποδόσεων.

Οι τρέχουσες αποδόσεις στοιχημάτων από το εργαλείο CME FedWatch δείχνουν 70% πιθανότητα μείωσης κατά 25 μονάδες βάσης και 30% πιθανότητα μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης, αντανακλώντας μια αυξανόμενη προσδοκία μεταξύ των επενδυτών για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, η οποία θα μπορούσε τελικά να επηρεάσει τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις των τιμών του Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: