Τα Spot Ethereum ETFs καταγράφουν το μεγαλύτερο σερί εκροών εν μέσω επενδύσεων

Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) Spot Ether στις Ηνωμένες Πολιτείες γνώρισαν τη μεγαλύτερη περίοδο συνεχών εκροών από την εισαγωγή τους στις 23 Ιουλίου. Τις τελευταίες πέντε ημέρες, τα εν λόγω ETFs σημείωσαν συνεχείς αποσύρσεις, σηματοδοτώντας μια σημαντική τάση στην αγορά.

Τα νεοσύστατα εννέα spot ETFs Ether έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τις εκροές από το Grayscale Ethereum Trust (ETHE), οι οποίες ξεπέρασαν τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 21 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Farside Investors, οι εκροές από το ETHE ήταν σχεδόν αδιάλειπτες, με μόνη εξαίρεση τη 12η Αυγούστου, όταν δεν καταγράφηκαν καθαρές ροές από το ταμείο Grayscale.

Όπως φαίνεται, τα spot ETFs Ether υπέστησαν την πιο εκτεταμένη περίοδο εκροών, χάνοντας 92,2 εκατομμύρια δολάρια από τις 15 έως τις 21 Αυγούστου.

Υπεράσπιση έναντι εκροών σε Grayscale

Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, το ETHE της Grayscale κατέγραψε εκροές συνολικού ύψους 158,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, ο αντίκτυπος μετριάστηκε κάπως από τις εισροές σε άλλα spot ETFs Ether, όπως το iShares Ethereum Trust ETF (ETHA) της BlackRock, το Fidelity Ethereum Fund (FETH) και το Bitwise Ethereum ETF (ETHW).

Είναι ενδιαφέρον ότι το Grayscale Ethereum Mini Trust (ETH) δεν έχει αναφέρει εκροές από την ίδρυσή του, διατηρώντας θετικές καθαρές ροές ύψους 231,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 20 Αυγούστου, το ETHA πέτυχε ένα ορόσημο, καθώς έγινε το πρώτο ETF Ether που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε καθαρές εισροές. Παρά το επίτευγμα αυτό, οι συνολικές καθαρές ροές για τα spot ETFs Ether ανέρχονται επί του παρόντος σε 458,5 εκατομμύρια δολάρια.

Tα Bitcoin ETFs προσελκύουν επενδύσεις

Αντίθετα, τα spot Bitcoin ETFs στις ΗΠΑ, τα οποία είναι διαθέσιμα από τον Ιανουάριο του 2024, συνεχίζουν να προσελκύουν θετικές καθαρές ροές, συνολικού ύψους 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το Grayscale Bitcoin Trust αντιμετωπίζει σημαντικές εκροές ύψους 19,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα, τα spot Bitcoin ETFs διατήρησαν θετικές καθαρές ροές για οκτώ από τις τελευταίες δέκα ημέρες. Στις 20 Αυγούστου, κατέγραψαν εισροές ύψους 88 εκατομμυρίων δολαρίων, τις υψηλότερες των τελευταίων δύο εβδομάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Farside Investors.

Το iShares Bitcoin Trust της BlackRock κατέγραψε εισροές ύψους 55,4 εκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας τις συνολικές καθαρές εισροές του από το λανσάρισμά του τον Ιανουάριο στα 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: