Τα Crypto AI αντιδρούν στα κέρδη της Nvidia, καλά αλλά όχι αρκετά

Τα κρυπτονομίσματα που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη παρουσίασαν σημαντική πτώση λίγο μετά την παρουσίαση των κερδών της Nvidia για το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Αν και τα κέρδη της Nvidia ξεπέρασαν τις προβλέψεις, τα στοιχεία δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των επενδυτών.

Μετά την ανακοίνωση των κερδών, η αξία του Artificial SuperIntelligence Alliance (FET) μειώθηκε κατά 7,8% στα 1,16 $, το Bittensor (TAO) μειώθηκε 4,5% στα 295,22 $ και το Render (RNDR) μειώθηκε 6,8% στα 5,47 $, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Η Nvidia ανέφερε έσοδα 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 15% από το πρώτο τρίμηνο και ξεπερνώντας τις προσδοκίες κατά περίπου 1,32 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, αυτό δεν ικανοποίησε τις φιλοδοξίες των επενδυτών για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η Lisa Abramowicz, αναλύτρια αγοράς, σχολίασε στο X στις 28 Αυγούστου, λέγοντας: «Τα αποτελέσματα της Nvidia, αν και καλύτερα από τα αναμενόμενα, δεν επαρκούν για τους επενδυτές που αναμένουν ότι η εταιρεία θα υπερβεί σημαντικά τις προβλέψεις».

Υπήρχαν προβλέψεις από ορισμένους αναλυτές της αγοράς ότι η Nvidia θα ξεπεράσει τις προβλέψεις της Wall Street με μεγάλη διαφορά.

Μετά την αναφορά των κερδών, η τιμή της μετοχής της Nvidia έληξε στα 125,61 $ στις 28 Αυγούστου και στη συνέχεια μειώθηκε κατά 6,89% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου στα 116,95 $, όπως σημειώνει η Google Finance.

Οι διακυμάνσεις στις αξίες των κρυπτονομισμάτων που εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη έχουν ιστορικά παράλληλη οικονομική απόδοση της Nvidia.

Πριν από την ανακοίνωση των κερδών, υπήρχε εικασία μεταξύ των λάτρεις των κρυπτονομισμάτων ότι τα μάρκες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη θα υποφέρουν. Στις 23 Αυγούστου, ένας χρήστης με το όνομα Shogun στο X πρότεινε: «Η παραμονή για πολύ μέχρι λίγο πριν την κυκλοφορία μπορεί να αποφέρει κέρδη, αλλά το να στοιχηματίσετε σε μια πτώση μετά τα κέρδη θα μπορούσε να είναι πιο κερδοφόρο».

Η Nvidia είναι γνωστή για την παραγωγή τσιπ που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη συστημάτων AI. Μετά την κυκλοφορία των κερδών του πρώτου τριμήνου τον Μάιο, υπήρξε παρόμοια ύφεση στα κρυπτονομίσματα τεχνητής νοημοσύνης, παρά την αξιοσημείωτη αύξηση 18% στα έσοδα από το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Παρά τη συντριπτική ανταπόκριση των επενδυτών, ο Ed Ludlow του Bloomberg στις 28 Αυγούστου διατήρησε μια θετική προοπτική, «Οι υψηλές προσδοκίες ήταν πράγματι υψηλές, αλλά η επιχείρηση δεν επιβραδύνεται. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη ζήτηση. Οι σημαντικότεροι πάροχοι υπολογιστών cloud συνεχίζουν να επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στις προσφορές της Nvidia.”

Αυτό ακολουθεί μια σημαντική αύξηση 79,7% στην κεφαλαιοποίηση των έργων τεχνητής νοημοσύνης και κρυπτο μεγάλων δεδομένων τις τρεις εβδομάδες μετά τις 5 Αυγούστου, γνωστή ως «Crypto Black Monday», όταν η αξία του Bitcoin έπεσε κάτω από τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο.

Εκείνη την εποχή, το σωρευτικό ανώτατο όριο αγοράς αυτών των έργων τεχνητής νοημοσύνης και big data crypto projects έφτασε στο ετήσιο χαμηλό των 18,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: