Τα Crypto θα εκτιναχθούν εάν η Fed μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, ισχυρίζεται ο επικεφαλής του Hedge Fund

Μια σημαντική μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να ωφελήσει τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και την αγορά κρυπτονομισμάτων, σε αντίθεση με ορισμένες πτωτικές προβλέψεις, σύμφωνα με τον ηγέτη ενός εξέχοντος αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης κρύπτο.

Ο Joe McCann, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Asymmetric, μοιράστηκε ότι οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης ήταν ομοιόμορφα μοιρασμένες καθώς η Fed εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων από το τρέχον 5,5%, ένα επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Αυτό θα σήμαινε την πρώτη μείωση επιτοκίων από τα πρώτα στάδια της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Ο McCann επεσήμανε ότι όταν οι πιθανότητες της αγοράς υποδηλώνουν πιθανότητα 70% στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Fed, το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα σίγουρο. Προς το παρόν, το εργαλείο CME Fed Watch δείχνει μια πιθανότητα 65% για μείωση 50 bps, ενώ μια μικρότερη περικοπή 25 bps έχει μόνο 35% πιθανότητα.

Ανέφερε ότι οι πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και σχόλια από πρώην στελέχη της Fed έχουν επηρεάσει τις προσδοκίες για μια πιο ουσιαστική περικοπή.

Ωστόσο, ο McCann προειδοποίησε ότι μια μικρότερη περικοπή κατά 25 bps θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την αγορά κρύπτο.

«Εάν η Fed επιλέξει μια περικοπή 25 μονάδων βάσης, οι αγορές μετοχών θα μπορούσαν να δουν σημαντική ύφεση, μειώνοντας και τα κρυπτονομίσματα. Αυτό οφείλεται στο ότι οι μετοχές βρίσκονται σε υψηλά ρεκόρ εν αναμονή μιας μείωσης κατά 50 bps», εξήγησε.

Από την άλλη πλευρά, μια περικοπή κατά 50 bps θα μπορούσε να ενισχύσει περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως τα κρυπτονομίσματα.

Ο Saad Ahmed, επικεφαλής της Ασίας-Ειρηνικού στο Gemini, ένα ανταλλακτήριο κρύπτο, ανέφερε ότι οι αγορές μπορεί να έχουν ήδη λάβει υπόψη τη μείωση των επιτοκίων, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης για μια έξαρση.

“Πολλά από αυτά είναι πιθανό να έχουν ήδη τιμολογηθεί, αλλά μερικές φορές χρειάζεται ένας καταλύτης για να ωθήσει τις τιμές από το τρέχον εύρος τους”, είπε ο Ahmed. Μια μεγαλύτερη περικοπή θα μπορούσε να επαναφέρει ένα περιβάλλον «υψηλού κινδύνου».

Ο McCann αμφισβήτησε επίσης την υπόθεση ότι μια μείωση κατά 50 bps θα προκαλούσε πτωτική συμπεριφορά στην αγορά, υπενθυμίζοντας ότι οι προηγούμενες περικοπές της Fed ήταν συχνά αντιδράσεις σε κρίσεις όπως το χρηματοπιστωτικό κραχ του 2008, η έκρηξη της φούσκας του dot-com της δεκαετίας του 1990 ή το γεγονός της Μαύρης Δευτέρας το 1987.

Υποστήριξε ότι η παρούσα οικονομική κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική, με αύξηση του ΑΕΠ 3%, υποδηλώνοντας ένα πιο σταθερό σκηνικό.

Επιπλέον, ο McCann σημείωσε ότι μια μεγαλύτερη περικοπή θα μπορούσε να συμβάλει στην προώθηση της ανάπτυξης έως το 2025, στη μείωση των τόκων για το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και στη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών για τους ιδιοκτήτες κατοικιών, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο οικονομικών εκπλήξεων ενόψει των επόμενων προεδρικών εκλογών.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, το μακροοικονομικό ιστολόγιο The Kobeissi Letter παρατήρησε ότι η αβεβαιότητα γύρω από αυτήν την απόφαση για τα επιτόκια της Fed βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της τα τελευταία 15 χρόνια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: