Τα Bitcoin ETF βιώνουν τη μεγαλύτερη μηνιαία εκροή εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Οι θεσμικοί επενδυτές φαίνεται να αντιδρούν στην κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, καθώς τα αμερικανικά κεφάλαια διαπραγματεύσιμων μέσων ανταλλαγής Bitcoin (ETF) κατέγραψαν σχεδόν 243 εκατομμύρια δολάρια σε αναλήψεις.

Την 1η Οκτωβρίου, τα 11 spot ETF Bitcoin που είναι εισηγμένα στις ΗΠΑ παρουσίασαν συλλογικά μια εκροή 242,6 εκατομμυρίων δολαρίων, με βάση στοιχεία από τους επενδυτές Farside. Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη εκροή σε σχεδόν ένα μήνα, η προηγούμενη ήταν στις 3 Σεπτεμβρίου, όταν 288 εκατομμύρια δολάρια αποχώρησαν από τα ETF του Bitcoin.

Αυτή η εκροή είναι επίσης μία από τις πιο σημαντικές τους τελευταίους πέντε μήνες, σπάζοντας ένα σερί οκτώ διαδοχικών ημερών συναλλαγών εισροών, που κορυφώθηκαν στα 494 εκατομμύρια δολάρια στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες, με 144,7 εκατομμύρια δολάρια που αποσύρθηκαν την 1η Οκτωβρίου. Ακολούθησε το ARK 21Shares Bitcoin ETF, με ανάληψη 84,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Άλλες αξιοσημείωτες εκροές περιελάμβαναν 32,7 εκατομμύρια δολάρια από το Bitwise Bitcoin ETF, 15,8 εκατομμύρια δολάρια από το VanEck Bitcoin ETF και 5,9 εκατομμύρια δολάρια από το Grayscale Bitcoin Trust.

Αρκετά ταμεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τα Invesco, Franklin, Valkyrie, WisdomTree και το Mini Bitcoin Trust της Grayscale, δεν κατέγραψαν καμία κίνηση.

Αντίθετα, το iShares Bitcoin Trust της BlackRock διέλυσε την τάση, φέρνοντας 40,8 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, σημειώνοντας τη 15η συνεχόμενη ημέρα του χωρίς εκροές.

Η τιμή του spot Bitcoin κατρακύλησε κατά σχεδόν 4.000 δολάρια μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου. Έφθασε στο χαμηλό δύο εβδομάδων των 60.315 δολαρίων πριν ανακάμψει ελαφρώς στα 61.620 δολάρια τη στιγμή που γράφτηκε το άρθρο.

Εν τω μεταξύ, τα εννέα spot Ether ETF των ΗΠΑ αντιμετώπισαν επίσης αναλήψεις, με εκροές 48,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Ethereum Trust της Grayscale πρωτοστάτησε, με απώλεια 26,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενο από το Ethereum Trust της Fidelity, το οποίο σημείωσε εκροές 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε συνδυασμό, αυτά τα δύο αμοιβαία κεφάλαια αντιπροσώπευαν την πλειονότητα των απωλειών στον χώρο του Ether ETF.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: