Τα πορτοφόλια εξόρυξης Bitcoin επανενεργοποιούνται μετά από 15 χρόνια – Θα μπορούσε αυτό να είναι ο Satoshi;

Πρόσφατα, αρκετά αδρανή πορτοφόλια που συνδέονται με πρώιμους εξορύκτες Bitcoin, οι οποίοι κέρδισαν τις ανταμοιβές BTC τους λίγο μετά την κυκλοφορία του blockchain από τον μυστηριώδη Satoshi Nakamoto, έχουν δείξει σημάδια δραστηριότητας.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, πέντε διαφορετικά πορτοφόλια, το καθένα με 50 BTC που εξορύχθηκε ως ανταμοιβή μπλοκ το 2009, μετέφερε τα κεφάλαιά τους. Τα αρχεία Blockchain αποκαλύπτουν ότι ένα από αυτά τα πορτοφόλια έλαβε την ανταμοιβή του στις 29 Ιανουαρίου 2009, ενώ τρία άλλα εξόρυξαν τα μπλοκ τους στις 31 Ιανουαρίου 2009. Το τελικό πορτοφόλι συγκέντρωσε την ανταμοιβή του στις 2 Φεβρουαρίου 2009.

Το δίκτυο Bitcoin ξεκίνησε στις 3 Ιανουαρίου 2009, όταν ο Nakamoto εξόρυξε το διάσημο μπλοκ γένεσης, ενσωματώνοντας μια αναφορά σε έναν τίτλο από τους Times στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Ιανουαρίου, ο Nakamoto δημοσίευσε έναν οδηγό που περιγράφει λεπτομερώς τις βασικές αρχές του πρωτοκόλλου, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης και της μεταφοράς νομισμάτων.

Δεδομένου του χρόνου αυτών των ανταμοιβών, είναι πολύ πιθανό αυτά τα πορτοφόλια να ανήκουν σε άτομα που ήταν μέρος του έργου Bitcoin από τις πρώτες μέρες του.

Το εξορυσσόμενο Bitcoin πηγαίνει από $0 σε $15,9 εκατομμύρια

Το 2009, τα 250 BTC που φυλάσσονταν σε αυτά τα πορτοφόλια είχαν μικρή ή καθόλου χρηματική αξία. Μόλις το 2011, όταν το Bitcoin έφτασε το 1 $ στο ανενεργό πλέον ανταλλακτήριο Mt. Gox, αυτά τα νομίσματα άρχισαν να αξίζουν κάτι. Την ίδια χρονιά, ο Nakamoto αποχώρησε από τη δημόσια σφαίρα, υποδεικνύοντας ότι προχωρούσε σε άλλες προσπάθειες.

Προχωρήστε γρήγορα στο 2024 και αυτά τα κάποτε άχρηστα tokens έχουν πλέον σημαντική αξία. Με το Bitcoin να διαπραγματεύεται περίπου 63.000 $ ανά coin, η συνολική αξία των 250 BTC είναι περίπου 15,9 εκατομμύρια δολάρια, με βάση τα δεδομένα από το CoinGecko.

Η κοινότητα crypto αντιδρά στις κινήσεις BTC

Καθώς παρατηρήθηκαν οι κινήσεις αυτών των Bitcoin, τα μέλη της κοινότητας crypto άρχισαν γρήγορα να εικασίες για το ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από αυτά. Ένας χρήστης στο X (πρώην Twitter) αστειεύτηκε ότι κάποιος μπορεί να «ανακάλυψε ξανά έναν παλιό σκληρό δίσκο» και σκόνταψε σε μια περιουσία. Ένας άλλος χρήστης υπέθεσε με χιούμορ ότι θα μπορούσε να είναι κάποιος που «ξύπνησε από κώμα» μόνο για να βρεθεί εκατομμυριούχος.

Άλλοι προτείνουν πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες, προτείνοντας ότι αυτά τα πορτοφόλια θα μπορούσαν να ανήκουν είτε στον Satoshi Nakamoto είτε στον Hal Finney, έναν εξέχοντα πρώιμο υιοθέτη του Bitcoin. Η πρώτη συναλλαγή Bitcoin πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2009, όταν ο Nakamoto έστειλε 10 BTC στον Finney, τροφοδοτώντας περαιτέρω εικασίες σχετικά με την ταυτότητα αυτών που ελέγχουν αυτά τα πρώιμα πορτοφόλια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: