Τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της Nvidia ξεπέρασαν τις προβλέψεις, σημειώνοντας μια ιστορική άνοδο στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης

Η πρόσφατη ανακοίνωση κερδών της Nvidia ξεπέρασε τις προσδοκίες καθώς η Colette Kress, η CFO, αποκάλυψε ότι η εταιρεία απέφερε έσοδα 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η ισχυρή απόδοση είναι έτοιμη να ανεβάσει τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης καθώς οι συναλλαγές ξεκινούν ξανά την Πέμπτη, 29 Αυγούστου.

Η παρουσίαση των κερδών του δεύτερου τριμήνου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου, αναμενόταν ιδιαίτερα από τους επενδυτές και τους αναλυτές, και συχνά θεωρούνταν κομβική στιγμή για την οικονομική υγεία του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης.

Άλλο ένα τρίμηνο ρεκόρ

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης, ο Kress τόνισε ότι τα έσοδα 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο θα πρέπει να καταπνίξουν οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με μια ύφεση στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Τα έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες κατά περίπου 7%, διατηρώντας τη σειρά άνευ προηγουμένου οικονομικές επιτυχίες της Nvidia, η οποία έτυχε καλής αποδοχής σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες.

Κοιτάζοντας το μέλλον, η Nvidia αναμένει να σημειώσει ένα ακόμη ρεκόρ εσόδων με προβλέψεις 32,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Η επόμενη κλήση κερδών έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου, όπως δήλωσε ο Kress.

Ο Kress απέδωσε την αύξηση των εσόδων στις ισχυρές πωλήσεις μονάδων επεξεργασίας γραφικών, στον ενθουσιασμό που περιβάλλει τα επερχόμενα τσιπ «Blackwell» και στις ισχυρές επιδόσεις στις υπηρεσίες δεδομένων τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς, με αξιοσημείωτα επιτεύγματα στην Κίνα.

Μιλώντας στην αναμενόμενη πλατφόρμα Blackwell, ο Kress σημείωσε ότι η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο και να επεκταθεί έως το 2026, αναμένοντας αύξηση εσόδων καθώς η ζήτηση υπερβαίνει σταθερά την προσφορά. «Προβλέπουμε ότι αυτή η απαίτηση θα επεκταθεί και τον επόμενο χρόνο», σχολίασε ο Kress.

Προοπτικές της βιομηχανίας AI

Η χρηματοοικονομική κοινότητα και ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης περίμεναν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα, τα οποία τώρα δείχνουν μια θετική τάση. Με την άνοδο της ζήτησης στους περισσότερους επιχειρηματικούς τομείς της, η απόδοση της Nvidia θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ευρύτερες επιπτώσεις για τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι επιπτώσεις στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης μετά την αποκάλυψη των κερδών της Nvidia στις 28 Αυγούστου εξακολουθούν να ξεδιπλώνονται, ωστόσο αυτό το γεγονός θεωρείται συχνά ως ένας κρίσιμος δείκτης της τροχιάς του κλάδου.

Ξεπερνώντας τις προβλέψεις κερδών, η Nvidia συνεχίζει να επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, σηματοδοτώντας μια θετική δυναμική για το άμεσο μέλλον.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: