Ράλι σε AI Tokens εν αναμονή της αναφοράς κερδών «Super Bowl» της Nvidia

Τα κρυπτονομίσματα τεχνητής νοημοσύνης (AI) σημείωσαν σημαντική άνοδο την περασμένη εβδομάδα, λόγω του ενθουσιασμού γύρω από την επερχόμενη έκθεση κερδών της Nvidia για το δεύτερο τρίμηνο.

Οι token που επικεντρώνονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως οι Near Protocol, Artificial Superintelligence Alliance (FET), Bittensor (TAO) και Render (RENDER), είδαν τις τιμές τους να αυξάνονται, ξεπερνώντας την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το Near Protocol, ένα proof-of-stake layer-1 δίκτυο, είδε το native token του να αυξάνεται κατά 35% την τελευταία εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλό τεσσάρων εβδομάδων των 5,20 δολαρίων στις 25 Αυγούστου.

Η Συμμαχία Τεχνητής Υπερνοημοσύνης, η οποία περιλαμβάνει τις εταιρείες Fetch.ai, Ocean Protocol και SingularityNET, σημείωσε ακόμη πιο σημαντικά κέρδη. Το token FET εκτινάχθηκε κατά σχεδόν 70% μέσα σε μια εβδομάδα, ανεβαίνοντας στα 1,39 δολάρια στις 26 Αυγούστου.

Η πλατφόρμα ανάλυσης Onchain Lookonchain σημείωσε τα εντυπωσιακά κέρδη και υπογράμμισε την ασυνήθιστη δραστηριότητα της φάλαινας που αφορούσε το FET σε μια ανάρτηση της 26ης Αυγούστου στο X. Παρατήρησε ότι μια φάλαινα φάνηκε να μετανιώνει για μια προηγούμενη πώληση, ξοδεύοντας 2,38 εκατομμύρια δολάρια Tether για να επαναγοράσει 1,79 εκατομμύρια μάρκες FET από το Binance σε υψηλότερη τιμή 1,33 δολάρια στις 25 Αυγούστου.

Άλλα περιουσιακά στοιχεία crypto που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη είχαν επίσης καλές επιδόσεις, με το TAO να κερδίζει 26% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, φτάνοντας πάνω από τα 350 δολάρια στις 26 Αυγούστου. Το RENDER σημείωσε επίσης αύξηση περίπου 40% κατά την ίδια περίοδο, φτάνοντας τα 6,45 δολάρια στις 26 Αυγούστου, σύμφωνα με το CoinGecko.

Τα περισσότερα σημαντικά token τεχνητής νοημοσύνης έχουν πλέον ανακάμψει πλήρως από την πτώση της αγοράς νωρίτερα τον Αύγουστο.

Η Nvidia περιγράφεται ως το “σημαντικότερο τεχνολογικό κέρδος των τελευταίων ετών”

Η πρόσφατη άνοδος των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για μία από τις πιο κρίσιμες εκθέσεις κερδών τεχνολογίας του έτους. Η Nvidia πρόκειται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Ο Dan Ives, κορυφαίος αναλυτής τεχνολογίας στην Wedbush Securities, σε συνέντευξή του στο Fortune στις 23 Αυγούστου αναφέρθηκε σε αυτό ως “τα πιο σημαντικά κέρδη τεχνολογίας εδώ και χρόνια”. Πιστεύει ότι η τρέχουσα αγορά ταύρων στον τομέα της τεχνολογίας τροφοδοτείται από την αυξανόμενη ζήτηση για νέα χωρητικότητα κέντρων δεδομένων, απαραίτητη για τη λειτουργία των πολυάριθμων chatbots τεχνητής νοημοσύνης που εμφανίστηκαν πρόσφατα. Σε σημείωμά του με ημερομηνία 22 Αυγούστου, ο Ives έγραψε: “Σε ένα σημείωμα με ημερομηνία 22 Αυγούστου, ο Ives έγραψε:

“Υπάρχει μια εταιρεία στον κόσμο που αποτελεί το θεμέλιο για την Επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης, και αυτή είναι η Nvidia”.

Ο Mike Smith, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Allspring Global Investments, σχολίασε στο Reuters: “Η Nvidia είναι η μετοχή του zeitgeist σήμερα”, προσθέτοντας: “Μπορείτε να σκεφτείτε τα κέρδη της τέσσερις φορές το χρόνο ως το Super Bowl”.

Τα έσοδα της Nvidia σημείωσαν αύξηση 18% μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2023 και του πρώτου τριμήνου του 2024 και αυξήθηκαν κατά 262% τον τελευταίο χρόνο.

Η τιμή της μετοχής της Nvidia έχει εκτιναχθεί εντυπωσιακά κατά 180% τους τελευταίους 12 μήνες, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 135 δολαρίων στα μέσα Ιουνίου. Αφού ανέκαμψε κατά 30% μετά την πτώση της αγοράς τον Αύγουστο, διαπραγματευόταν λίγο κάτω από τα 130 δολάρια στο κλείσιμο των αγορών την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: