Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η τιμή του Bitcoin εν όψει των εκλογών στις ΗΠΑ;

Το Bitcoin μπορεί να έπιασε έναν τοπικό πυθμένα εν μέσω της πτώσης της παγκόσμιας αγοράς στις 5 Αυγούστου, όταν η τιμή του έπεσε σε χαμηλό έξι μηνών, γύρω στα 49.500 δολάρια.

Αυτός ο δυνητικός πυθμένας ευθυγραμμίζεται με τις ιστορικές τάσεις που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων εκλογικών ετών στις ΗΠΑ, όπου το Bitcoin συχνά βρήκε το τοπικό του χαμηλό κατά το τρίτο τρίμηνο, ιδίως γύρω στον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

Μπορεί το Bitcoin να φτάσει σε νέο ιστορικό υψηλό πριν από τις εκλογές;

Ο τεχνικός αναλυτής SuperBro σημείωσε ότι τα χαμηλά τρίτου τριμήνου του Bitcoin το 2012, το 2016 και το 2020 ακολουθήθηκαν από σημαντική ανοδική δυναμική, οδηγώντας συνήθως σε ράλι τιμών και νέα υψηλά ρεκόρ μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το ιστορικό μοτίβο, υπάρχει αυξανόμενη αισιοδοξία ότι το Bitcoin μπορεί να ξεκινήσει την ανοδική του πορεία καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του Νοεμβρίου 2024, με έναν αγώνα υψηλού κινδύνου μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Καμάλα Χάρις.

Ο SuperBro υποστήριξε περαιτέρω τις ανοδικές του προοπτικές επικαλούμενος τη θεωρία του “left-translated cycle”. Αυτή η θεωρία υποδηλώνει ότι οι ανοδικοί κύκλοι του Bitcoin ξεκινούν νωρίτερα και ενδεχομένως κορυφώνονται νωρίτερα από ό,τι σε προηγούμενους κύκλους.

Ένα από τα βασικά στοιχεία για αυτή τη θεωρία είναι ότι η πιο πρόσφατη κορυφή του Bitcoin σημειώθηκε ένα μήνα πριν από το τέταρτο Halving του τον Απρίλιο του 2024. Αυτό αποτελεί απόκλιση από τους προηγούμενους κύκλους, όπου η κορύφωση συνήθως ακολουθούσε το γεγονός της μείωσης κατά το ήμισυ.

Αν αυτός ο κύκλος που μεταφράζεται προς τα αριστερά ισχύει, το Bitcoin θα μπορούσε να ξεκινήσει την άνοδό του νωρίτερα από ό,τι περιμένουν πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά, φτάνοντας ενδεχομένως σε ένα νέο υψηλό ρεκόρ πριν από τις εκλογές. Αυτό θα μπορούσε να εκπλήξει όσους είναι πιο αργοί στην προσαρμογή στη μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς.

Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές αυτοί μπορεί να χάσουν τα πρώτα στάδια του ράλι αν περιμένουν πολύ καιρό για να εισέλθουν στην αγορά.

Σε θεμελιώδες επίπεδο, η ευνοϊκή στάση του Trump για το Bitcoin και οι πιθανές ρυθμιστικές αλλαγές υπό διαφορετικές διοικήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κερδοσκοπικές αγορές, οδηγώντας σε επιταχυνόμενη αύξηση των τιμών.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα κρυπτο στοιχημάτων Polymarket, οι πιθανότητες νίκης του Τραμπ έχουν αυξηθεί.

Τα δεδομένα Bitcoin on-chain υποδεικνύουν μειωμένη αποκόμιση κερδών

Οι μακροχρόνιοι κάτοχοι (LTHs) του Bitcoin κλειδώνουν σταθερά περίπου 138 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη καθημερινά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιόδου σταθερότητας των τιμών, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση της Glassnode.

Αυτή η συνεπής ανάληψη κερδών δείχνει ότι ένα σημαντικό ποσό κεφαλαίου εισέρχεται καθημερινά στην αγορά για να απορροφήσει την πίεση των πωλήσεων, βοηθώντας να διατηρηθεί η τιμή του Bitcoin σχετικά σταθερή παρά το ταραχώδες περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, ο δείκτης πραγματοποιηθέντων κερδών/ζημιών παραμένει αυξημένος, αλλά παρουσιάζει σημάδια αξιοσημείωτης μείωσης από την κορύφωσή του, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι LTHs αρχίζουν να περιορίζουν τις δραστηριότητες ανάληψης κερδών.

Ιστορικά, αυτή η μέτρηση τείνει να φτάνει σε υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια των κορυφών της αγοράς και στη συνέχεια να μειώνεται πριν η αγορά επαναλάβει την ανοδική της τάση, όπως παρατηρήθηκε στους κύκλους του 2013 και του 2021.

Ο συνδυασμός ενός μειούμενου λόγου πραγματοποιημένων κερδών/ζημιών και της ιστορικής συμπεριφοράς του LTH υποδηλώνει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να σημειώσει ράλι κατά τους μήνες που προηγούνται των εκλογών.

H Bitcoin bull flag θα μπορούσε να σηματοδοτήσει $80,000

Από τεχνικής άποψης, το Bitcoin μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα διάσπασης μιας σημαίας ταύρου πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Η τιμή του BTC κινείται εντός ενός μοτίβου bull flag από τον Μάρτιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη διόρθωσή του εντός ενός descending parallel channel, το οποίο ακολούθησε μια ισχυρή ανοδική τάση.

Τυπικά, αυτό το μοτίβο αυξάνει την πιθανότητα ότι το Bitcoin θα συνεχίσει την ανοδική του δυναμική, ειδικά αν η τιμή του διασπάσει αποφασιστικά πάνω από την ανώτερη γραμμή τάσης της σημαίας. Εάν συμβεί αυτή η διάσπαση, ο στόχος της bull flag θα μπορούσε να προσδιοριστεί προσθέτοντας το ύψος της προηγούμενης ανοδικής τάσης στο σημείο διάσπασης.

Αυτό υποδηλώνει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει περίπου τα 80.000 δολάρια μέχρι τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: