Ποιος είναι ακριβώς ο Πίτερ Τοντ, ο άνθρωπος που η HBO αναγνώρισε ως Σατόσι Νακαμότο;

Το ντοκιμαντέρ του HBO Money Electric: The Bitcoin Mystery έδειξε τον Peter Todd ως υποψήφιο για τον αινιγματικό δημιουργό του Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Στα 39 του χρόνια, ο Καναδός αναγνωρίζεται για την εκτεταμένη συμμετοχή του ως Bitcoin core developer, σύμβουλος και δημιουργός διαφόρων εφαρμογών κρυπτονομισμάτων και blockchain. Παρά τους ισχυρισμούς που έγιναν στο ντοκιμαντέρ, ο Τοντ έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν είναι ο Νακαμότο, δημοσιεύοντας στο X, “Δεν είμαι ο Σατόσι” τόσο πριν όσο και μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ.

Σε μια ανάρτηση στις 8 Οκτωβρίου, η BitMEX Research άσκησε κριτική στους ισχυρισμούς του ντοκιμαντέρ, χαρακτηρίζοντας ορισμένα στοιχεία που υποδηλώνουν τον Todd ως Nakamoto ως «σαφώς γελοίο» και δηλώνοντας ότι δεν υπήρχε «μηδενικός λόγος» για να υποστηρίξει τέτοιους ισχυρισμούς.

Σατόσι Νακαμότο

Ο Todd είναι ένα από τα λίγα άτομα που είχαν άμεση επικοινωνία με τον Nakamoto σχετικά με τον κώδικα και τα χαρακτηριστικά του Bitcoin πριν από την εξαφάνιση του Nakamoto το 2011. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ από τον παραγωγό Cullen Hoback ως πιθανά στοιχεία που συνδέουν τον Todd με τον Nakamoto.

Όταν ο Nakamoto κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τo white paper του Bitcoin που περιγράφει λεπτομερώς ένα αποκεντρωμένο σύστημα πληρωμών peer-to-peer, ο Todd ήταν περίπου 23 ετών. Σε ένα podcast από το 2019, σημείωσε ότι ξεκίνησε συζητήσεις με τον πρώτο συνεργάτη του Bitcoin, Hal Finney και τον δημιουργό Hashcash Adam Back, σε ηλικία περίπου 15 ετών.

Από τον Ιούλιο του 2014, ο Todd υπηρέτησε ως Bitcoin Core Developer στο Coinkite, μια πλατφόρμα Bitcoin, και ήταν σύμβουλος στην ψηφιακή συλλεκτική πλατφόρμα Verisart από το 2015. Η καριέρα του ξεκίνησε το 2001 ως προγραμματιστής υποστήριξης και υπηρεσιών Linux στο Starnix για μια σύντομη περίοδο, και είχε αρκετούς άλλους προσωρινούς ρόλους μεταξύ 2007 και 2008.

Την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε το white paper του Bitcoin, ξεκίνησε ως Σχεδιαστής Ηλεκτρονικών στην Gedex Inc. Ο Τοντ κατείχε σημαντικούς ρόλους στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής επιστήμονα στο Mastercoin, ένα ψηφιακό νόμισμα και πρωτόκολλο επικοινωνιών που βασίζεται στο blockchain Bitcoin , από το 2014. Ανέλαβε επίσης το ρόλο του επικεφαλής επιστήμονα στο Dark Wallet, ένα πορτοφόλι Bitcoin ανοιχτού κώδικα, την ίδια χρονιά.

Το 2016, ο Todd συμμετείχε στην τελετή εγκατάστασης αξιόπιστων του Zcash, όπου βοήθησε στη δημιουργία κρυπτογραφικών κλειδιών για την ασφάλεια πορτοφολιών και πρωτοκόλλων blockchain. Αργότερα εξέφρασε τη λύπη του για τη συμμετοχή του, θεωρώντας την «άσκοπη» και υποστηρίζοντας ότι η εγκατάσταση δεν πρέπει να χαρακτηριστεί ως πολυμερής υπολογισμός.

Το 2019, ο Τοντ αντιμετώπισε κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση από την κρυπτογράφο Isis Lovecruft, τις οποίες αρνήθηκε, καταθέτοντας στη συνέχεια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της. Αυτή η υπόθεση διευθετήθηκε το 2020, με την αγωγή να αποσύρεται χωρίς καμία οικονομική αποζημίωση, με αντάλλαγμα ο Λάβκραφτ να κυκλοφόρησε μια δήλωση που διευκρίνιζε ότι ο Τοντ δεν της είχε κακοποιήσει ποτέ σεξουαλικά.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: