Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε στα Crypto αυτήν την εβδομάδα

Τα πρόσφατα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μείωσαν τους φόβους των επενδυτών για σκληρή προσγείωση στις ΗΠΑ. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν από 250 χιλ. την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιουλίου σε 233 χιλ. την εβδομάδα που έληξε στις 3 Αυγούστου. Οι αυστηρότερες συνθήκες στην αμερικανική αγορά εργασίας θα μπορούσαν να στηρίξουν την αύξηση των μισθών, το διαθέσιμο εισόδημα και τις καταναλωτικές δαπάνες. Η ιδιωτική κατανάλωση συμβάλλει σε ποσοστό άνω του 60% στο ΑΕΠ.

US initial jobless claims drop.

Το BTC σημείωσε άνοδο 12,0% την Πέμπτη, καθώς οι αριθμοί μείωσαν επίσης την απειλή επιθετικών μειώσεων των επιτοκίων της Fed για την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας. Οι φόβοι για ύφεση θα επισκίαζαν τις συνήθεις επιπτώσεις των μειώσεων των επιτοκίων της Fed στη ζήτηση των αγοραστών για πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

BTC reaction to US labor market data.

Η αμερικανική αγορά BTC-Spot ETF καταγράφει εβδομαδιαίες εκροές

Την εβδομάδα που έληξε στις 9 Αυγούστου, η αμερικανική αγορά ETF BTC-spot σημείωσε συνολικές καθαρές εκροές 167,0 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά από εκροές 80,7 εκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Farside Investors:

  • Το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) είδε καθαρές εκροές ύψους 391,8 εκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα που έληξε στις 9 Αυγούστου (προηγούμενη εβδομάδα: -245,1 εκατομμύρια δολάρια).
  • Το Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) είχε καθαρές εκροές ύψους 77,1 εκατ. δολαρίων (PW: -192,9 δολάρια).
  • Το ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) Bitwise Bitcoin ETF (BITB) ανέφερε καθαρές εκροές ύψους 65,1 εκατομμυρίων δολαρίων και 12,2 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.
  • Το iShares Bitcoin Trust (IBIT) ανέφερε καθαρές εισροές 219,7 εκατομμυρίων δολαρίων.
  • Το WisdomTree Bitcoin Fund (BTCW) είχε καθαρές εισροές ύψους 129,0 εκατομμυρίων δολαρίων.
  • Το Grayscale Bitcoin Mini Trust (BTC) είδε καθαρές εισροές ύψους 47,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εκροές από την αγορά BTC-spot ETF των ΗΠΑ αντιστάθμισαν εν μέρει τη ζήτηση BTC που προήλθε από τη μεταβολή του κλίματος προς την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι κίνδυνοι υπερπροσφοράς παρέμειναν, με το Mt. Gox και την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κάθονται σε σημαντικά αποθέματα BTC.

Κίνδυνος υπερπροσφοράς BTC

Το Bitcoin (BTC) αυξήθηκε κατά 3,81% στα 60.524 δολάρια από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου έως το Σάββατο 10 Αυγούστου.

Τη Δευτέρα, το BTC υποχώρησε κατά 6,91% λόγω των προσδοκιών για μείωση των διαφορών των επιτοκίων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Το USD/JPY υποχώρησε στο χαμηλό της Δευτέρας των 141,684 μονάδων, λόγω της αποκλιμάκωσης του carry trade του γεν.

Ωστόσο, τα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ αντιστάθμισαν τις επιπτώσεις της έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ από την Παρασκευή 2 Αυγούστου, τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων της Fed, υποστηρίζοντας την ανάκαμψη της BTC.

Παρ’ όλα αυτά, οι κίνδυνοι υπερπροσφοράς παρέμεναν, με το Mt. Gox και την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κάθονται στα αποθέματα BTC. Το Σάββατο, 10 Αυγούστου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατείχε 203.239 BTC (12,28 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ η Mt. Gox είχε 46.146 BTC (2,79 δισεκατομμύρια δολάρια) που απέμεναν για να αποπληρώσει τους πιστωτές της.

BTC up despite oversupply risks

SEC εναντίον Ripple: Η Ripple να πληρώσει 125 εκατομμύρια δολάρια

Το XRP σημείωσε άνοδο 12,54% στα 0,5889 δολάρια από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου έως το Σάββατο 10 Αυγούστου.

Την Τετάρτη, 7 Αυγούστου, η δικαστής Analisa Torres εξέδωσε την τελική απόφαση στην υπόθεση SEC εναντίον Ripple, διατάσσοντας την Ripple να καταβάλει πρόστιμο ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων. Η δικαστής Torres έκανε επίσης δεκτό το αίτημα της SEC για έκδοση ασφαλιστικών μέτρων που απαγορεύουν τις πωλήσεις XRP σε θεσμικούς επενδυτές.

Το XRP σημείωσε άνοδο 18,30% και έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 0,5999 δολάρια. Ωστόσο, το XRP απέτυχε να στοχεύσει στο 1,00 δολάριο, με την αβεβαιότητα σχετικά με την έφεση της SEC κατά της απόφασης για τις προγραμματισμένες πωλήσεις του XRP να περιορίζει τα κέρδη.

Τον Ιούλιο του 2023, το XRP εκτινάχθηκε από τα επίπεδα κάτω των 0,50 δολαρίων στο υψηλό των 0,9327 δολαρίων ως αντίδραση στην απόφαση για τις προγραμματικές πωλήσεις του XRP. Ωστόσο, το XRP υποχώρησε σε επίπεδα κάτω των 0,50 δολαρίων μέχρι τα μέσα Αυγούστου λόγω των φόβων για έφεση.

Ως ιστορικό, η δικαστής Analisa έκρινε ότι οι προγραμματιστικές πωλήσεις του XRP δεν ικανοποιούν το τρίτο σκέλος του Howey Test. Ο τερματισμός των σχεδίων της SEC να ασκήσει έφεση θα μπορούσε να οδηγήσει το XRP πίσω προς τα 1,00 δολάρια.

XRP Reaction to 2023 court ruling.

Η FTX θα αποπληρώσει 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια στους πιστωτές της

Την Πέμπτη, 8 Αυγούστου, τα αμερικανικά δικαστήρια διέταξαν την FTX και την Alameda να καταβάλουν 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια στα θύματα της απάτης.

Η Commodity Futures Trading Commission ανακοίνωσε την απόφαση, λέγοντας:

“Η διαταγή απαιτεί από την FTX να καταβάλει 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποκατάσταση και 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω αποζημίωση των θυμάτων για τις απώλειες που υπέστησαν ως αποτέλεσμα του τεράστιου δόλιου σχεδίου που ενορχήστρωσε ο Samuel Bankman-Fried, ο πτωχευμένος πλέον όμιλος εταιρειών FTX και μια βασική ομάδα εμπιστευτικών στελεχών της FTX.”

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: