Ο Trump φέρεται να εξετάζει το στέλεχος της Robinhood για τον κορυφαίο ρόλο της SEC

Αρκετοί πρώην ρυθμιστικοί φορείς των ΗΠΑ και δικηγόροι κινητών αξιών έχουν προτείνει ότι ο Dan Gallagher, ο επικεφαλής νομικός διευθυντής της Robinhood, μπορεί να είναι υποψήφιος για να ηγηθεί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024. 

Διοίκηση υπέρ των κρύπτο; 

Ο Gallagher, ο οποίος υπηρέτησε προηγουμένως ως επίτροπος της SEC από το 2011 έως το 2015, εντάχθηκε στο Robinhood ως CLO το 2020 και το όνομά του έχει αναφερθεί ως πιθανή «φυσική επιλογή» για την προεδρία της SEC από έναν πρώην αξιωματούχο της SEC, σύμφωνα με έκθεση του Politico από τον Οκτώβριο. 7.

Τον Ιούλιο, ο Τραμπ δήλωσε ότι εάν νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου, θα απέλυε τον σημερινό πρόεδρο της SEC, Γκάρι Γκένσλερ, «την πρώτη μέρα». Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων τον Οκτώβριο έδειξαν μια στενή κούρσα μεταξύ του Τραμπ και της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, τόσο σε εθνικό όσο και σε βασικές πολιτείες.

Η έκθεση Politico ανέφερε επίσης άλλα ονόματα που θα μπορούσε να εξετάσει ο Τραμπ για τον ρόλο, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της Επιτροπής Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) Κρις Τζιανκάρλο και του Ρόμπερτ Στέμπινς, ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε ως Γενικός Σύμβουλος της SEC. Μια άλλη πιθανότητα είναι η επίτροπος της SEC Hester Peirce, γνωστή για τη στάση της υπέρ των κρυπτονομισμάτων.

Ενώ η εκστρατεία του Τραμπ δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα καμία πιθανή επιλογή υπουργικού συμβουλίου για μια πιθανή δεύτερη θητεία, ο Τραμπ διέψευσε τις αναφορές για την επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον ή του Διευθύνοντος Συμβούλου της BlackRock, Λάρι Φινκ, ως Υπουργού Οικονομικών. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι ο Έλον Μασκ θα μπορούσε να έχει κάποιο ρόλο στην κυβέρνησή του, καθώς ο Μασκ έδειξε πρόσφατα δημόσια υποστήριξη στον Τραμπ, μοιράζοντας ακόμη και τη σκηνή σε μια συγκέντρωση στις 5 Οκτωβρίου.

Όσο για την Καμάλα Χάρις, δεν είναι σαφές εάν θα κρατούσε τον Γκένσλερ στην τρέχουσα θέση του εάν κερδίσει την προεδρία. Τον Σεπτέμβριο, η Χάρις εξέφρασε για πρώτη φορά ότι σχεδιάζει να υποστηρίξει τη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έως το 2025. Δεδομένης της αμφιλεγόμενης στάσης της SEC σχετικά με τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων υπό τον Gensler, η Χάρις μπορεί να αντιμετωπίσει πίεση να ζητήσει την παραίτησή του εάν αναλάβει τα καθήκοντά της. Διαφορετικά, η θητεία του Γκένσλερ διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο δισεκατομμυριούχος Μαρκ Κιούμπαν είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ηγηθεί της SEC υπό την κυβέρνηση Χάρις.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: