Ο Mark Cuban στοχεύει στο ρόλο του Gary Gensler ως προέδρου της SEC

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Mark Cuban άφησε να εννοηθεί πρόσφατα ότι θα ήταν ανοιχτός να ηγηθεί είτε της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) είτε του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) εάν η Kamala Harris κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Cuban, γνωστός για τις ειλικρινείς απόψεις του για τις επιχειρήσεις και τα κρυπτονομίσματα, πρόσφατα υποστήριξε τη Χάρις στην προσπάθειά της εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Η υποστήριξή του, εξήγησε, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις οικονομικές πολιτικές της, οι οποίες πιστεύει ότι προσφέρουν μια νέα προοπτική για το μέλλον.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο Fox News με τον Neil Cavuto, ο Cuban ρωτήθηκε εάν θα σκεφτόταν έναν ρόλο σε μια πιθανή κυβέρνηση Harris, όπως να ηγηθεί του Υπουργείου Οικονομικών ή του Υπουργείου Εμπορίου.

«Επικεφαλής της SEC. Αυτή είναι η θέση που θα έπαιρνα. Ίσως το HHS, αλλά κάποιος πρέπει να αντικαταστήσει τον Gary Gensler», δήλωσε ο Cuban. Συνέχισε επαίνεσε τη Χάρις για την αφοσίωσή της στην προώθηση τεχνολογιών αιχμής όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Όταν ρωτήθηκε για τον Gensler, ο Cuban τον επέκρινε, περιγράφοντας την ηγεσία του ως «τρομερή, ειδικά για τα κρυπτονομίσματα και τις επιχειρήσεις».

Αν και παραμένει αβέβαιο εάν ο Cuban προσβλέπει πραγματικά σε μια θέση σε μια μελλοντική κυβέρνηση Χάρις ή αν έχουν υπάρξει επίσημες συζητήσεις, τα σχόλιά του σίγουρα εγείρουν ερωτηματικά.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα σχόλια του Cuban έρχονται εν μέσω φημών ότι ο Έλον Μασκ μπορεί να ενταχθεί σε μια πιθανή κυβέρνηση Τραμπ ως επικεφαλής ενός πρόσφατα προτεινόμενου «Υπουργείου Αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης», προσθέτοντας άλλο ένα στρώμα ίντριγκας στις εκλογές του 2024, όπου οι δισεκατομμυριούχοι συνδέονται όλο και περισσότερο με το αποτέλεσμα.

Τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική των ΗΠΑ και όπως αναφέρθηκε πρόσφατα, η Χάρις επιτέλους ασχολήθηκε με το θέμα.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τις προόδους του blockchain, αν και δεν έχει ακόμη εμβαθύνει πλήρως στις ιδιαιτερότητες της πολιτικής κρυπτονομισμάτων. Εν τω μεταξύ, ο Ρεπουμπλικανός ομόλογός της, Ντόναλντ Τραμπ, μαζί με τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ίδρυσαν πρόσφατα το World Liberty Financial, ένα αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό εγχείρημα που πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις τόσο σε κρύπτο όσο και σε πολιτικούς κύκλους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: