Ο Arthur Hayes προβλέπει επικείμενη πτώση της αγοράς μετά από μειώσεις των επιτοκίων

Καθώς οι προσδοκίες στηρίζονται γύρω από την πιθανότητα της πρώτης μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε τέσσερα χρόνια, ο συνιδρυτής της BitMEX, Άρθουρ Χέις, παρουσίασε τις απόψεις του για το πώς μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Μιλώντας στο Token2049 στη Σιγκαπούρη στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Hayes παρέδωσε μια κεντρική ομιλία με τίτλο «Σκέψεις για τη μακροοικονομία και τα τρέχοντα γεγονότα».

Στην ομιλία του, ο Hayes στάθμισε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διατήρησης γραμματίων του Δημοσίου με απόδοση 5% έναντι της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα, ιδιαίτερα υπό το φως των πιθανών αλλαγών στην αγορά που ενδέχεται να προκύψουν από την αναμενόμενη μείωση επιτοκίων της Fed, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί. στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η Fed κάνει ένα «κολοσσιαίο λάθος»

Πριν ασχοληθεί με τις πιθανές επιπτώσεις στις αγορές crypto, ο Hayes επέκρινε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επειδή σκέφτηκε ακόμη και τη μείωση των επιτοκίων σε αυτή τη συγκυρία, δεδομένης της αυξανόμενης προσφοράς σε δολάρια ΗΠΑ και των κρατικών δαπανών.

«Πιστεύω ότι η Fed κάνει ένα κολοσσιαίο λάθος μειώνοντας τα επιτόκια σε μια εποχή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτυπώνει και ξοδεύει σε πρωτοφανή επίπεδα σε καιρό ειρήνης», παρατήρησε ο Hayes. Συνέχισε λέγοντας:

«Ενώ πολλοί αναμένουν με ανυπομονησία μια μείωση των επιτοκίων, ελπίζοντας ότι θα τονώσει το χρηματιστήριο και άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, νομίζω ότι οι αγορές θα καταρρεύσουν λίγες μέρες μετά την κίνηση της Fed».

Ο Hayes προβλέπει ότι η πιθανή περικοπή – είτε καταλήξει να είναι 50 είτε 75 μονάδες βάσης – θα προκαλέσει ύφεση της αγοράς μειώνοντας το χάσμα επιτοκίων μεταξύ του δολαρίου ΗΠΑ και του γιεν Ιαπωνίας.

«Είδαμε τι συνέβη πρόσφατα όταν το γεν έπεσε από 162 σε περίπου 142 σε περίπου 14 ημέρες, προκαλώντας μια σχεδόν οικονομική κατάρρευση», εξήγησε. «Νομίζω ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα να γίνουμε ξανά μάρτυρες αυτού του είδους οικονομικής πίεσης».

Οι αποδόσεις των γραμματίων έναντι των αποδόσεων CRYPTO: «Θα μπορούσαμε να αναζωπυρώσουμε την ανοδική αγορά του Ethereum»

Ο Hayes συνέκρινε επίσης τις αποδόσεις εσόδων από διάφορα κρυπτονομίσματα με έντοκα γραμμάτια, τονίζοντας ότι πολλά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης προσφέρουν αποδόσεις «είτε ακριβώς πάνω ή κάτω από τις αποδόσεις των γραμματίων», γεγονός που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την τιμολόγησή τους.

“Γιατί θα έπαιρνε κανείς το ρίσκο να επενδύσει σε μια πλατφόρμα DeFi όταν θα μπορούσατε απλώς να καλέσετε τον μεσίτη σας και να επενδύσετε σε έντοκα γραμμάτια, κερδίζοντας 5,5% χωρίς τον ίδιο κίνδυνο;” ρώτησε ο Χέις.

Εξέτασε τις αποδόσεις πολλών κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Ether, Ethena (ENA), Pendle (PENDLE) και Ondo (ONDO). Ο Hayes αποκάλυψε ότι κατέχει σημαντικές θέσεις σε όλα αυτά τα διακριτικά, εκτός από το ONDO, στο οποίο δεν έχει ακόμη επενδύσει.

Ο Hayes σημείωσε ότι ο Ether έχει υποαποδώσει το Bitcoin με ένα σημαντικό περιθώριο, περιγράφοντας το ETH ως ένα «ομόλογο Διαδικτύου» με απόδοση 4% – ένα ποσοστό που επί του παρόντος υστερεί σε σχέση με τα έντοκα, αλλά εξακολουθεί να επενδύει.

«Αν τα επιτόκια πέσουν απότομα, όπως αναμένω, τότε το Ethereum αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν χρήματα και οι αποδόσεις μου αυξάνονται», δήλωσε. Ο Hayes κατέληξε λέγοντας:

«Καθώς τα επιτόκια μειώνονται γρήγορα και πιστεύω ότι θα, μετά τις περικοπές της Fed και την επακόλουθη κατάρρευση της αγοράς, θα μπορούσαμε να δούμε την ανοδική αγορά Ethereum να αναζωπυρώνεται».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: