Ο Τραμπ προηγείται στο Polymarket μετά την ομιλία-κλειδί με τον Έλον Μασκ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει δυναμική στην προεδρική κούρσα εναντίον της Καμάλα Χάρις, με τις αποδόσεις του να βελτιώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στο Polymarket, μια δημοφιλή πλατφόρμα προβλέψεων. Μετά από ένα ράλι υψηλής ενέργειας στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, όπου εμφανίστηκε στο πλευρό του μεγιστάνα της τεχνολογίας Έλον Μασκ, οι πιθανότητες του Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές είναι τώρα στο 51%, ενώ η Χάρις είναι στο 48%.

Στη συγκέντρωση, ο Μασκ υποστήριξε με πάθος τον Τραμπ, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να τον υποστηρίξουν και τονίζοντας τη σημασία των εκλογών, αποκαλώντας τις «τις πιο κρίσιμες στην ιστορία του έθνους μας». Ο Μασκ έβαλε στο στόχαστρο τους Δημοκρατικούς, κατηγορώντας τους ότι αποτελούν απειλή για την ελευθερία του λόγου και τα ατομικά δικαιώματα. Αυτή η έγκριση φαινομενικά ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του Τραμπ, όπως φαίνεται στα ενημερωμένα στατιστικά του Polymarket.

«Θέλετε έναν ηγέτη που δεν μπορεί να ανέβει ούτε τις σκάλες ή κάποιον που συνεχίζει να παλεύει ό,τι κι αν γίνει;» Ο Μασκ ρώτησε το πλήθος, αναφερόμενος στην ανθεκτικότητα τόσο του Μπάιντεν όσο και του Τραμπ μετά την επιβίωσή του από μια απόπειρα πυροβολισμού στο Μπάτλερ. Το κοινό ξέσπασε σε φωνές του ονόματος του Τραμπ όταν ο Μασκ ρώτησε ποιος έπρεπε να είναι ο επόμενος πρόεδρος. Ο Μασκ συνέχισε, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτών των εκλογών, δηλώνοντας ότι δεν ήταν απλώς μια επιλογή πολιτικής αλλά για τη διατήρηση των ελευθεριών, ιδιαίτερα της ελευθερίας του λόγου.

Ο Τραμπ συλλογίστηκε επίσης τις προσωπικές του εμπειρίες από την απόπειρα δολοφονίας, δηλώνοντας: «Μπορεί να είχαν στόχο να μας σταματήσουν, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν το πνεύμα μας». Υποσχέθηκε να συνεχίσει την αποστολή του να κάνει την Αμερική μεγάλη ξανά, ενώ κατηγόρησε το Δημοκρατικό Κόμμα ότι προσπαθεί να διαλύσει τις βασικές αμερικανικές αξίες.

Η συγκέντρωση προσέλκυσε ένα τεράστιο πλήθος, με δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές να φωνάζουν «Πάλεψε, πάλεψε, πάλεψε», απηχώντας τα συναισθήματα του Τραμπ από ένα τραγικό γεγονός τον Ιούλιο, όταν ένας υποστηρικτής σκοτώθηκε. Η εκδήλωση ήταν γεμάτη με τα συνήθη σημεία συζήτησης του Τραμπ για θέματα όπως η μετανάστευση, ο νόμος και η τάξη και οι διαφωνίες του σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα του 2020.

Καθώς η κούρσα για την προεδρία στενεύει, η Χάρις προηγείται του Τραμπ σε πολλές εθνικές δημοσκοπήσεις, με την Πενσυλβάνια να εμφανίζει ένα ιδιαίτερα στενό περιθώριο μόλις 0,6 μονάδων. Ωστόσο, η ορατή υποστήριξη του Μασκ σε αυτό το ράλι θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία, καταδεικνύοντας τον αντίκτυπο των ισχυρών εγκρίσεων σε μια άκρως αμφισβητούμενη εκλογή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: