Ο Τραμπ θα αποκαλύψει την πλατφόρμα κρύπτο World Liberty Financial στις 16 Σεπτεμβρίου

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την έναρξη της νέας του πρωτοβουλίας κρυπτονομισμάτων, World Liberty Financial, που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση έγινε σε βίντεο που κυκλοφόρησε στις 12 Σεπτεμβρίου, όπου ο Τραμπ δήλωσε ότι θα παρουσιάσει την πλατφόρμα, την οποία διαχειρίζονται οι γιοι του, Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ, μέσω μιας ζωντανής συνεδρίασης.

“Αγκαλιάζουμε το μέλλον με των κρύπτο και αφήνουμε πίσω μας τις αργές και ξεπερασμένες μεγάλες τράπεζες”, σχολίασε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ έχει κάνει αρκετούς υπαινιγμούς για την World Liberty Financial σε προηγούμενες δηλώσεις του, περιγράφοντάς την ως μια πλατφόρμα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) που αποσκοπεί στην παροχή υπηρεσιών δανεισμού και δανειοδότησης.

Σύμφωνα με ένα white paper, το έργο στοχεύει να παρέχει στους χρήστες ένα ψηφιακό πορτοφόλι για την αποθήκευση χρημάτων, ένα σύστημα πιστωτικών λογαριασμών, επιλογές δανεισμού και δανειοδότησης χρημάτων και τη δυνατότητα επένδυσης σε περιουσιακά στοιχεία, όπως κρυπτονομίσματα, χρησιμοποιώντας μάρκες. Επιπλέον, η πλατφόρμα αναμένεται να διαθέτει ένα κουπόνι διακυβέρνησης που δεν είναι μεταβιβάσιμο.

Η World Liberty Financial έχει επίσης δηλώσει ότι επιθυμεί να αυξήσει την υιοθέτηση stablecoins συνδεδεμένων με το δολάριο ΗΠΑ στο οικοσύστημα DeFi. Υπάρχουν υπαινιγμοί για μια πιθανή συνεργασία με το πρωτόκολλο DeFi Aave, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πλατφόρμα μπορεί να αναπτυχθεί στo blockchain Ethereum.

Ο Τραμπ έχει συγκεντρώσει σημαντική υποστήριξη από την κοινότητα των κρύπτο, κυρίως λόγω της δέσμευσής του να στηρίξει τον κλάδο αν εκλεγεί ξανά τον Νοέμβριο. Έχει υποσχεθεί σαφέστερες ρυθμιστικές κατευθυντήριες γραμμές και έχει προτείνει την απομάκρυνση του Gary Gensler, του σημερινού προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος έχει επιδιώξει ενεργά ενέργειες επιβολής κατά μεγάλων επιχειρήσεων κρύπτο.

Οι αντιδράσεις για την έναρξη του World Liberty Financial ήταν ανάμεικτες, με ορισμένους να εκφράζουν ανησυχίες για την απόφαση του Τραμπ να ξεκινήσει αυτό το έργο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, μόλις 50 ημέρες πριν από τις εκλογές. Ο Nic Carter, υποστηρικτής του Trump και εταίρος της Castle Island Ventures, επέκρινε την κίνηση, κάνοντας λόγο για “τεράστιο λάθος” και υπονοώντας ότι ο στενός κύκλος του Trump προσπαθεί να επωφεληθεί από το πρόσφατο ενδιαφέρον του για το κρυπτονόμισμα με κάπως αφελή τρόπο.

Το έργο αντιμετώπισε επίσης έλεγχο και προκλήσεις από απατεώνες και χάκερ. Για παράδειγμα, στις 4 Σεπτεμβρίου, οι λογαριασμοί X της νύφης του Τραμπ, Λάρα, και της κόρης του, Τίφανι, υπέστησαν πειρατεία, με την ανάρτηση κακόβουλων συνδέσμων που συνδέονταν ψευδώς με το World Liberty Financial.

Επιπλέον, στις 30 Αυγούστου, η επίσημη ομάδα World Liberty Financial Telegram αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει έναν αριθμό απατηλών διαφημίσεων και ψεύτικων δώρων που προσπαθούσαν να επωφεληθούν από τον ενθουσιασμό γύρω από το έργο. Νωρίτερα, στις 8 Αυγούστου, ο Έρικ Τραμπ διευκρίνισε ότι ένα memecoin που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το Restore the Republic (RTR), δεν συνδέεται με το World Liberty Financial, παρόλο που είχε παρουσιάσει μια ξαφνική αύξηση της αξίας του στα 155 εκατομμύρια δολάρια λίγο μετά την κυκλοφορία του.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: