Ο Ντόναλντ Τραμπ αγοράζει Burgers με Bitcoin σε μπαρ της Νέας Υόρκης

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ έγινε πρωτοσέλιδο επισκεπτόμενος ένα γνωστό μπαρ και εστιατόριο της Νέας Υόρκης που δέχεται Bitcoin, σηματοδοτώντας την πρώτη του γνωστή χρήση του κρυπτονομίσματος. Αυτό το γεγονός έκανε τον Τραμπ τον πρώτο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που πραγματοποίησε συναλλαγή Bitcoin.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Pubkey μοιράστηκε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), αποκαλύπτοντας ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε το Bitcoin για να αγοράσει χάμπουργκερ κατά την επίσκεψή του. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Anthony Pompliano, Διευθύνων Σύμβουλος της Professional Capital Management και αξιόλογος υποστηρικτής του Bitcoin. Ο ίδιος ο Τραμπ μοιράστηκε τη στιγμή στην πλατφόρμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social.

Η επίσκεψη έγινε μόλις δύο ημέρες αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε ένα νέο συμβολικό έργο μέσω της πλατφόρμας World Liberty Financial, την οποία διαχειρίζονται μέλη της οικογένειάς του. Παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχε απορρίψει το Bitcoin ως «απάτη» και επέκρινε τα κρυπτονομίσματα ως «βασισμένα στον αέρα», ο Τραμπ έχει δείξει τώρα υποστήριξη στους εξορύκτες Bitcoin στο πλαίσιο της προεδρικής του εκστρατείας το 2024. Μίλησε ακόμη και στους παρευρισκόμενους στο συνέδριο Bitcoin 2024 στο Νάσβιλ του Τενεσί, ενισχύοντας περαιτέρω τη στάση του για το ψηφιακό νόμισμα.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από την ομάδα μάρκετινγκ του Pubkey σχετικά με το εάν η συναλλαγή Bitcoin υποβλήθηκε σε επεξεργασία χρησιμοποιώντας το Lightning Network. Ωστόσο, το βίντεο δείχνει τον Τραμπ να αγοράζει περίπου δώδεκα μπέργκερ και να τα μοιράζει στο πλήθος, αναφέροντάς τα ως «κρυπτομπέργκερ».

Έχει αναφερθεί ότι ο Τραμπ κατέχει κρυπτονομίσματα αξίας τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον απέκτησε επίσης Bitcoin κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης το 2016.

Μόλις 48 ημέρες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ , ο Τραμπ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι έχει «πραγματική βολή» για να εξασφαλίσει τις εκλογικές ψήφους της Νέας Υόρκης, παρά το γεγονός ότι η πολιτεία κλίνει στους Δημοκρατικούς από το 1988. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Αυγούστου ActiVote, η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις είχε προβάδισμα 16 μονάδων πάνω από τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Σε αντίθεση με τον Τραμπ, η Χάρις δεν έχει ενσωματώσει κρυπτονομίσματα στην καμπάνια της. Οι ειδικοί στη βιομηχανία κρυπτο εικάζουν ότι είναι απίθανο να απομακρυνθεί πολύ από την προσέγγιση της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, ένας από τους ανώτερους συμβούλους της δήλωσε τον Αύγουστο ότι η Χάρις θα ήταν πρόθυμη να «υποστηρίξει πολιτικές» που στοχεύουν στην προώθηση της ανάπτυξης στη βιομηχανία crypto.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: