Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance επιβεβαιώνει ότι o CZ έχει αποκλειστεί οριστικά από τη λειτουργία του Exchange

Ο Changpeng “CZ” Zhao, που σύντομα θα αποφυλακιστεί από μια φυλακή των ΗΠΑ, ενδέχεται να αντιμετωπίσει μόνιμη απαγόρευση από τη διαχείριση ή τη λειτουργία της Binance, σύμφωνα με μια συμφωνία με τους εισαγγελείς.

Μια αναφορά από την Axios στις 5 Σεπτεμβρίου αποκάλυψε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Richard Teng, δήλωσε ότι η CZ έλαβε ισόβια απαγόρευση από τη διαχείριση του Exchange, σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές που υποδηλώνουν τριετή περιορισμό.

Αν και δεν έχει ρητή εντολή στις συμφωνίες ένστασης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος φαίνεται ότι απαγορεύεται να κατέχει οποιαδήποτε διοικητική θέση στη Binance.

Τον Νοέμβριο του 2023, οι αρχές των ΗΠΑ κατέληξαν σε συμβιβασμό 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Binance, όπου ο Zhao ομολόγησε την ενοχή του για παραβίαση του νόμου περί τραπεζικού απορρήτου. Καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση και αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 29 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο CZ παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος, αντικαταστάθηκε από τον Teng, αλλά παρέμεινε διαθέσιμος για διαβούλευση.

Η συμφωνία ένστασης της Binance που κατατέθηκε στις 21 Νοεμβρίου επιβεβαίωσε ότι ο Zhao είχε αποκλειστεί από οποιαδήποτε ανάμειξη στη διαχείριση του Exchange. Αυτό παρουσιάστηκε ως «εξέταση» για τους εισαγγελείς παρά ως υποχρεωτική νομική απαίτηση. Επιπλέον, ο Zhao έπρεπε να πληρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, η υπόθεση της Binance με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ παραμένει ανεπίλυτη από τον Σεπτέμβριο του 2024, παρά τις πρόσφατες νομικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εξουσία της SEC για τους κανονισμούς κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: