“Ο δείκτης Bull-Bear του Bitcoin γίνεται ανοδικός καθώς η τιμή σταθεροποιείται πάνω από τις $60Κ”

Ο δείκτης bull-bear του Bitcoin έγινε πράσινος για άλλη μια φορά μετά την πτώση του Bitcoin κάτω από τα 50.000 δολάρια που πυροδότησε το πρώτο πτητικό σήμα του από τον Ιανουάριο του 2023.

Ο δείκτης bull-bear του Bitcoin , ο οποίος παρακολουθεί τις φάσεις του συναισθήματος των επενδυτών, έχει αλλάξει και σηματοδοτήσει ανοδικές συνθήκες, μετά από τρεις ημέρες που αναβοσβήνουν κόκκινο καθώς η τιμή του Bitcoin έπεσε κατακόρυφα σε επίπεδα που δεν είχαν δει από τον Φεβρουάριο.

«Οι περισσότεροι κυκλικοί δείκτες Bitcoin on-chain που κινούνταν κοντά στα όρια έχουν πλέον στραφεί πίσω στο να σηματοδοτούν μια ανοδική αγορά», έγραψε ο ιδρυτής της CryptoQuant και CEKi Young Ju σε μια ανάρτηση στις 9 X Αυγούστου.

«Το Bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική τάση», πρόσθεσε ο crypto trader με το ψευδόνυμο PlanB.

“Το BTC είχε έκπτωση μόνο για τρεις ημέρες”, ισχυρίστηκε ο Ju. Η ανάλυση έρχεται μετά την πτώση του Bitcoin στα 49.751 δολάρια στις 5 Αυγούστου, η οποία ονομάζεται «Crypto Black Monday». Ήταν η πρώτη πτώση κάτω από τα $50.000 από τον Φεβρουάριο.

Στη συνέχεια, το Bitcoin διαπραγματεύτηκε κάτω από το κρίσιμο βασικό επίπεδο των 60.000 δολαρίων μέχρι τις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.

Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 60.732 δολάρια.

Ο δείκτης του κύκλου αγοράς Bitcoin bull-bear δεν είχε αναβοσβήνει σήμα bear market από τον Ιανουάριο του 2023, λίγο μετά την κατάρρευση της FTX.

Δεν ήταν η μόνη που σηματοδοτούσε το πτωτικό συναίσθημα, ο δείκτης Crypto Fear & Greed σημείωσε επίσης βαθμολογία «Εξαιρετικού φόβου» 17 στις 6 Αυγούστου, τη χαμηλότερη από τη συντριβή της FTX.

Έκτοτε, το σκορ έχει επανέλθει σε «ουδέτερο» 48.

Ορισμένοι Bitcoin traders πιστεύουν ότι η γρήγορη αντιστροφή υποδηλώνει ότι η πρόσφατη πτώση της τιμής μπορεί να ήταν ένα bear trap – όταν έμπειροι traders πωλούν Bitcoin με ελεγχόμενο τρόπο για να μειώσουν προσωρινά την τιμή του περιουσιακού στοιχείου για να παγιδεύσουν τους short-sellers.

Αναλυτής ανέφερε το τι θα ακολουθήσει


Ενώ ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η πρόσφατη ύφεση του Bitcoin αντικατοπτρίζει τις προηγούμενες τάσεις πριν από την ανοδική πορεία, άλλοι είναι πιο δύσπιστοι.

Στις 7 Αυγούστου, ο επικεφαλής της έρευνας του 10x Markus Thielen δήλωσε ότι «για να χρονομετρήσουμε ιδανικά την επόμενη ανοδική είσοδο στην αγορά, στοχεύουμε οι τιμές του Bitcoin να πέσουν στα χαμηλά 40.000s».

Σε μια αναφορά της 6ης Αυγούστου, η επενδυτική εταιρεία Ark Invest της Cathie Wood δήλωσε ότι οι πιο σημαντικές υποστηρίξεις τιμών του Bitcoin είναι στα $52.000 και $46.000.

Εν τω μεταξύ, ο βετεράνος trader Peter Brandt εξήγησε ότι η πτώση του Bitcoin από το μισό είναι πλέον παρόμοια με εκείνη του κύκλου της ανοδικής αγοράς κατά το ήμισυ 2015-2017, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να ακολουθήσει μια ανοδική πορεία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: