Οι συναλλαγές φαλαινών Bitcoin έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 μηνών εν μέσω πτώσης των κρυπτονομισμάτων

Κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής πτώσης στην αγορά κρυπτονομισμάτων στις 5 και 6 Αυγούστου, οι συναλλαγές φαλαινών Bitcoin αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα δεδομένα onchain.

Σε μια ανάρτηση στο X στις 8 Αυγούστου, η πλατφόρμα onchain analytics Santiment αποκάλυψε ότι τα πορτοφόλια που κατέχουν μεταξύ 10 και 1.000 Bitcoin “συσσωρεύτηκαν γρήγορα κατά τη διάρκεια της πτώσης των τιμών που είδε το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο κρυπτο να πέφτει κάτω από τα 50.000 δολάρια”.

Η Santiment ανέφερε ότι σε αυτές τις δύο ημερομηνίες πραγματοποιήθηκαν 28.319 συναλλαγές Bitcoin αξίας άνω των 100.000 δολαρίων και 5.738 συναλλαγές άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, οι οποίες συνέπεσαν με την απότομη πτώση των τιμών κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin σημείωσε πτώση περίπου 18% στις 5 Αυγούστου, πέφτοντας από λίγο πάνω από τα 60.000 δολάρια κάτω από τα 50.000 δολάρια μέσα σε μία ημέρα. Ωστόσο, έκτοτε ανέκαμψε ελαφρώς, διεκδικώντας εκ νέου το όριο των 57.000 δολαρίων μετά την κρίση βουτιάς των αγορών.

Στις 7 Αυγούστου, οι φάλαινες του Bitcoin είχαν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας σχεδόν 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα, με τη δραστηριότητα να κορυφώνεται κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της αγοράς.

“Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι συσσώρευσης”, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CryptoQuant Ki Young Ju, σημειώνοντας ότι πάνω από 400.000 BTC έχουν μεταφερθεί σε διευθύνσεις μακροπρόθεσμων κατόχων από τις αρχές Ιουλίου.

Ανέφερε επίσης ότι οι φάλαινες που κατείχαν BTC για περισσότερα από τρία χρόνια πούλησαν σε νέες φάλαινες μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, αλλά πρόσθεσε: “Επί του παρόντος, δεν υπάρχει σημαντική πίεση πώλησης από μακροχρόνιες φάλαινες”.

Στις 3 Αυγούστου, μόλις λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη πτώση, οι φάλαινες μετέφεραν ήδη Bitcoin από τα ανταλλακτήρια με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων εννέα ετών. Σύμφωνα με την έκθεση, οι φάλαινες Bitcoin με τουλάχιστον χίλια νομίσματα μετέφεραν τα περισσότερα BTC από τα ανταλλακτήρια από το 2015.

Αντίθετα, οι επενδυτές σε spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) με έδρα τις ΗΠΑ είδαν συνολικές εκροές 554 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ 2 και 6 Αυγούστου, όπως ανέφερε η Farside Investors.

“Η έλλειψη αγοραστών [ETF] κατά τη διάρκεια αυτής της βουτιάς είναι ανησυχητική και δημιουργεί αμφιβολίες για την πορεία της αγοράς”, παρατήρησε η εταιρεία ερευνών αγοράς 10x Research στις 8 Αυγούστου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: