Οι αναλυτές προσδιορίζουν 3 βασικές μετρήσεις που σηματοδοτούν μια ανοδική πορεία για τα Altcoins

Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές κρυπτονομισμάτων, πολλά altcoins παρουσιάζουν σημάδια ανοδικής δυναμικής που θα μπορούσε σύντομα να οδηγήσει σε ράλι της αγοράς, που συχνά αναφέρεται ως «up-only season».

Ένας ψευδώνυμος αναλυτής γνωστός ως Mustache δημοσίευσε πρόσφατα στο X (πρώην Twitter) στις 11 Οκτωβρίου, δηλώνοντας: «Ο Δείκτης Altcoin Season διαμορφώνει ένα από τα πιο ανοδικά μοτίβα εδώ και 3,5 χρόνια». Το Mustache υπογράμμιζε ένα αντίστροφο μοτίβο head-and-shoulders (IH&S) που εμφανίστηκε στο διάγραμμα Altcoin Season Index του Blockchaincenter μεταξύ 2022 και 2024.

Το πρότυπο IH&S είναι ένας ευρέως αναγνωρισμένος ανοδικός σχηματισμός που υποδηλώνει μια πιθανή αντιστροφή μιας πτωτικής τάσης, σηματοδοτώντας ότι οι πωλητές χάνουν τον έλεγχο και οι αγοραστές κερδίζουν δύναμη. Σε αυτή την περίπτωση, η αλλαγή υποδηλώνει ότι η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά θα μπορούσε να μειωθεί, επιτρέποντας στα altcoin να πάρουν το προβάδισμα – χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας πλησιέστερης σεζόν altcoin.

Ο Mustache πρόσθεσε, «Πιστεύω ότι πλησιάζουμε σε μια «up-only season».

Επί του παρόντος, ο Δείκτης Altcoin Season βρίσκεται στο 39, πράγμα που σημαίνει ότι το 39% των κορυφαίων 50 κρυπτονομισμάτων έχουν ξεπεράσει το Bitcoin τις τελευταίες 90 ημέρες, σύμφωνα με τα δεδομένα του Blockchaincenter. Αν και πρόκειται για μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη, υπολείπεται του ορίου του 75% που απαιτείται για την επίσημη δήλωση μιας Altcoin Season.

Επιπλέον, ένας άλλος αναλυτής, ο Titan of Crypto, επεσήμανε ένα ανοδικό crossover στο Stochastic RSI – έναν δείκτη ορμής που συγκρίνει τη σχετική θέση του RSI (Δείκτης σχετικής ισχύος) σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σύμφωνα με τον Titan, αυτό το crossover, ορατό στο διάγραμμα τριών εβδομάδων, είναι ένα βασικό μήνυμα ότι «ένα σημαντικό ράλι στα altcoin θα μπορούσε να είναι προ των πυλών».

Ένα ανοδικό crossover συμβαίνει όταν ο Stochastic RSI ανεβαίνει πάνω από τη γραμμή σήματος του, προμηνύοντας συχνά μια πιθανή ανοδική κίνηση της τιμής.

«Συνήθως, μετά από ένα ανοδικό crossover στο Stochastic RSI 3 εβδομάδων, η αγορά βλέπει μια σημαντική ανοδική ώθηση», εξήγησε ο Titan.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς Altcoin αρχίζει να δείχνει ανοδική

Η ευρύτερη ανάκαμψη στην αγορά altcoin είναι επίσης εμφανής στο TOTAL3 – το ανώτατο όριο αγοράς όλων των κρυπτονομισμάτων εξαιρουμένου του Bitcoin και του Ether. Από τις 6 Σεπτεμβρίου, το TOTAL3 βρίσκεται σε άνοδο.

Σύμφωνα με στοιχεία από το TradingView, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των altcoin (TOTAL2) έχει αυξηθεί κατά 19%, από το χαμηλό των 516,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 6 Σεπτεμβρίου σε ένα υψηλό των 617,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 7 Οκτωβρίου. Επί του παρόντος, υποχωρεί ελαφρώς στα 601,5 δολάρια δισεκατομμύρια, αλλά η συνολική τάση παραμένει θετική. Αυτή η κίνηση ώθησε το TOTAL3 πάνω από μια κρίσιμη ζώνη υποστήριξης μεταξύ 589 και 596 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι ενδιαφέρον ότι όλοι οι κύριοι κινητοί μέσοι όροι – συμπεριλαμβανομένων των εκθετικών κινητών μέσων όρων 50 ημερών, 100 ημερών και 200 ​​ημερών (EMA) – εμπίπτουν σε αυτήν τη ζώνη ζήτησης, υποστηρίζοντας περαιτέρω την ανοδική περίπτωση.

Καθώς ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) στο ημερήσιο διάγραμμα πλησίαζε την περιοχή υπεραγοράς στις 69 στις 30 Σεπτεμβρίου, ορισμένοι traders άρχισαν να κλείνουν κέρδη. Αυτό έδειξε ότι τα altcoin άρχισαν να εμφανίζονται υπερτιμημένα.

Παρά αυτή την υποχώρηση, τα altcoin εξακολουθούν να διατηρούν την ανοδική τους τροχιά, καθώς παραμένουν πάνω από την ανοδική γραμμή τάσης. Η πρόσφατη κίνηση του RSI από το 45 στο 53 τις τελευταίες ημέρες υποδηλώνει ότι η αγορά εξακολουθεί να κλίνει προς την ανοδική δυναμική.

Εάν το TOTAL3 συνεχίσει να διατηρείται πάνω από το βασικό επίπεδο αντίστασης, τα altcoins θα μπορούσαν να επεκτείνουν την ανάκαμψή τους, γεγονός που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την πλήρη εμφάνιση της πολυαναμενόμενης Altcoin Season.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: