Νίκη για Elon Musk και Tesla στη νομική πρόκληση χειραγώγησης Dogecoin

Ο Έλον Μασκ, μαζί με την εταιρεία του Tesla, εξασφάλισε επιτυχώς την απόρριψη μιας νομικής αξίωσης που ισχυριζόταν ότι είχαν χειραγωγήσει την αγοραία αξία του Dogecoin, προκαλώντας φερόμενες ζημίες 258 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η απόφαση για την απόρριψη της υπόθεσης εκδόθηκε στις 29 Αυγούστου από τον δικαστή Alvin Hellerstein του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Ο δικαστής Hellerstein απάντησε στον ισχυρισμό ότι τα tweets του Musk σχετικά με το Dogecoin ήταν παραπλανητικά, αναφέροντας παραδείγματα όπου ο Musk αστειεύτηκε ότι έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Dogecoin και το tweet του για την αποστολή ενός Dogecoin στο φεγγάρι με έναν πύραυλο SpaceX. Ο Hellerstein διευκρίνισε ότι αυτές οι παρατηρήσεις είχαν σκοπό να είναι ιδιότροπες και προωθητικές παρά να θεωρηθούν σοβαρές επενδυτικές συμβουλές, τονίζοντας ότι «κανένας λογικός επενδυτής δεν πρέπει να βασίζει τις επενδυτικές του στρατηγικές σε αυτές τις δηλώσεις».

Το 2022, μια ομάδα δυσαρεστημένων κατόχων Dogecoin κίνησε αγωγή εναντίον του Musk και της Tesla, ζητώντας αποζημίωση 258 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υποστήριξαν ότι ο Μασκ είχε διογκώσει τρομερά την αξία του Dogecoin, μόνο για να το επιτρέψει να πέσει κατακόρυφα και τον κατηγόρησαν ότι αξιοποίησε την κατάστασή του για να προωθήσει ένα «Πυραμιδικό Σχέδιο Dogecoin».

Η νομική ομάδα του Μασκ ζήτησε να απορριφθεί η υπόθεση νωρίτερα τον Μάρτιο, χαρακτηρίζοντας τις αξιώσεις ζημίας και τους ισχυρισμούς ως υπερβολικά ευφάνταστους και αβάσιμους στην πραγματικότητα.

Μετά την ανακοίνωση της απόρριψης της υπόθεσης, η αξία του Dogecoin σημείωσε ελάχιστη κίνηση, με ελαφρά αύξηση 0,1% σε 24 ώρες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της CoinGecko, το Dogecoin διαπραγματευόταν στα 0,10 $, έχοντας υποχωρήσει κατά 20% τον περασμένο μήνα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: