Λόγοι πίσω από τη σημερινή άνοδο των τιμών Bitcoin

Επί του παρόντος, το Bitcoin διαπραγματεύεται κοντά στο υψηλότερο σημείο του σε ένα μήνα, ωφελούμενο από διαδοχικά σήματα από τις κεντρικές τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, το Bitcoin σημείωσε άνοδο περίπου 2,5%, φτάνοντας πάνω από τα $64.120. Αυτή η αύξηση συνέπεσε με τη διατήρηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας σταθερά μετά την αύξηση των επιτοκίων τον περασμένο μήνα. Αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά 50 μονάδες βάσης που ανακοινώθηκε μόλις μια ημέρα νωρίτερα. Η κίνηση της Fed έχει αμβλύνει τις ανησυχίες που σχετίζονται με την χαλάρωση των «συναλλαγών μεταφοράς γιεν», που προηγουμένως είχε προκαλέσει πτώση της τιμής του Bitcoin κατά σχεδόν 25% τον Αύγουστο.

Ουσιαστικά, οι επενδυτές δεν αντιλαμβάνονται άμεση απειλή αύξησης του κόστους δανεισμού στην Ιαπωνία, επιτρέποντάς τους να δανείζονται ιαπωνικό γιεν με χαμηλά επιτόκια και να επενδύουν σε περιουσιακά στοιχεία υψηλότερης απόδοσης, όπως το Bitcoin. Επιπλέον, η σημαντική μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve κάνει τις κερδοσκοπικές επενδύσεις πιο ελκυστικές, καθώς οι αποδόσεις σε ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία παραμένουν χαμηλές. Αυτό το περιβάλλον ενισχύει την εμπιστοσύνη μεταξύ των επενδυτών για τη διατήρηση ή ακόμα και την αύξηση των συμμετοχών τους σε περιουσιακά στοιχεία υψηλής απόδοσης, υποστηρίζοντας έτσι την ανοδική κίνηση του Bitcoin.

Το OI του Bitcoin, τα ποσοστά χρηματοδότησης έφθασαν σε μηνιαία υψηλά

Η άνοδος της τιμής του Bitcoin σήμερα υποστηρίζεται περαιτέρω από σημαντικές αυξήσεις τόσο στο ανοιχτό ενδιαφέρον (OI) όσο και στα επιτόκια χρηματοδότησης στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης. Από τις 20 Σεπτεμβρίου, η συνολική αξία των μη διευθετημένων συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin έφτασε περίπου τα 34,39 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Αυγούστου. Ταυτόχρονα, τα ποσοστά χρηματοδότησης ανέβηκαν σε περίπου 0,189% την εβδομάδα, ανακάμπτοντας από αρνητικά στοιχεία νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Μια αύξηση στο ανοιχτό ενδιαφέρον συνήθως δείχνει ότι περισσότερα κεφάλαια εισέρχονται στην αγορά, συχνά σηματοδοτώντας προσδοκίες για σημαντικές μεταβολές των τιμών. Αυτό υποδηλώνει ότι οι traders τοποθετούνται ενεργά, αναμένοντας πιθανώς περαιτέρω αυξήσεις στην τιμή του Bitcoin. Η μετατόπιση των επιτοκίων χρηματοδότησης από αρνητικό σε θετικό έδαφος αντανακλά ένα πιο αισιόδοξο κλίμα στην αγορά, με περισσότερους επενδυτές να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το κόστος χρηματοδότησης για να διατηρήσουν θέσεις αγοράς, αναμένοντας ότι η τιμή του Bitcoin θα συνεχίσει την ανοδική του τροχιά.

Το Bitcoin πλησιάζει στο Bull Flag Breakout

Τα σημερινά κέρδη για το Bitcoin αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης ανάκαμψης που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν το κρυπτονόμισμα δοκίμασε το κατώτερο όριο του τρέχοντος μοτίβου Bull Flag. Η τιμή πλησιάζει τώρα την ανώτερη γραμμή τάσης της σημαίας, περίπου 65.500 $, με δυνητικό στόχο ξεσπάσματος στα 78.400 $. Τυπικά, ο ανοδικός στόχος για μια σημαία ταύρου υπολογίζεται προσθέτοντας το σημείο διάσπασης στο ύψος της προηγούμενης ανοδικής τάσης, υποδηλώνοντας σημαντικές δυνατότητες για περαιτέρω κέρδη εάν η διάσπαση συμβεί όπως αναμενόταν.

Αυτή η τεχνική ρύθμιση υποδεικνύει ότι το Bitcoin μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ισχυρής ανοδικής κίνησης, που υποστηρίζεται τόσο από θεμελιώδεις παράγοντες από τις πολιτικές της κεντρικής τράπεζας όσο και από θετικές εξελίξεις στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης. Οι επενδυτές και οι traders παρακολουθούν στενά αυτούς τους δείκτες, τοποθετώντας τους εαυτούς τους για να κεφαλαιοποιήσουν την αναμενόμενη συνέχιση της ανοδικής τάσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: