Η VanEck προβλέπει ότι το Solana θα μπορούσε να φτάσει στα $330, φτάνοντας το 50% της κεφαλαιοποίησης του Ethereum

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε στις 25 Σεπτεμβρίου από τη VanEck υποδηλώνει ότι ο Solana θα μπορούσε να φτάσει στην τιμή των $330 και να αυξηθεί για να κατακτήσει το 50% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης του Ethereum. Αυτή η ανάπτυξη αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην ανώτερη ταχύτητα και τις δυνατότητες επεξεργασίας συναλλαγών του Solana.

Η έκθεση υπογραμμίζει την εντυπωσιακή απόδοση του Solana, η οποία διαχειρίζεται χιλιάδες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (TPS), ποσοστό που είναι 3.000% υψηλότερο από αυτό του Ethereum. Επιπλέον, το Solana μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν ημερήσιο αριθμό ενεργών χρηστών που ξεπερνά το Ethereum κατά 1.300%, ενώ τα τέλη συναλλαγών του είναι σχεδόν 5 εκατομμύρια τοις εκατό χαμηλότερα.

Χάρη στην ταχύτητα και την οικονομική του αποδοτικότητα, το Solana θεωρείται ότι έχει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Ethereum, ιδιαίτερα στους τομείς των πληρωμών και των εμβασμάτων. Οι συντάκτες της έκθεσης τονίζουν ότι τα stablecoins θα μπορούσαν να ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα του Solana, οδηγώντας ενδεχομένως σε μια αύξηση της δραστηριότητας αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) λόγω της εξοικονόμησης κόστους που μετακυλίεται στους χρήστες.

Η έκθεση σημειώνει ότι οι μικροεπενδυτές «ξυπνούν σιγά-σιγά» για τις δυνατότητες του Solana να ανταγωνιστεί το Ethereum ως πλατφόρμα έξυπνων συμβολαίων. Ωστόσο, επισημαίνει επίσης ότι οι θεσμικοί επενδυτές φαίνεται να διστάζουν να αναγνωρίσουν τα οφέλη του Solana, πιθανώς λόγω της προτίμησής τους για παγιωμένα περιουσιακά στοιχεία όπως το Ethereum.

Η VanEck αναλύει τις πρόσφατες προκλήσεις τιμών του Ethereum

Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2024, η VanEck δημοσίευσε μια άλλη έκθεση που εξέταζε τους παράγοντες πίσω από τη στάσιμη απόδοση των τιμών του Ethereum. Η ανάλυση υποδηλώνει ότι ο πρωταρχικός λόγος για αυτήν την ύφεση είναι η εξαγωγή αξίας από τα δίκτυα layer-2 του Ethereum.

Μετά την αναβάθμιση του Dencun τον Μάρτιο του 2024, το Ethereum είδε μια έκρηξη στις layer-2 scaling solutions, οι οποίες μείωσαν δραματικά τα τέλη συναλλαγών για αυτά τα δίκτυα. Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα του layer-1 του Ethereum μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 99% από τον Μάρτιο του 2024. Ωστόσο, τα τέλη δικτύου έδειξαν σημάδια ανάκαμψης αργότερα τον Σεπτέμβριο του 2024.

H VanEck επεσήμανε επίσης τη μετεγκατάσταση των χρηστών σε ταχύτερα δίκτυα layer 1 όπως το Solana και το Sui (SUI) ως άλλος βασικός παράγοντας που επηρεάζει την τιμή και τα έσοδα από συναλλαγές του Ethereum. Αν και το Ethereum εξακολουθεί να απολαμβάνει ένα πλεονέκτημα πρώτης κίνησης, η έκθεση προειδοποιεί ότι αυτό το πλεονέκτημα μειώνεται γρήγορα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: