Η SEC επιδιώκει να ανατρέψει την απόφαση στην υπόθεση Ripple

Στις 2 Οκτωβρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) υπέβαλε ειδοποίηση προσφυγής στην εν εξελίξει αγωγή Ripple, με στόχο να ανατρέψει μια προηγούμενη απόφαση της δικαστή Analisa Torres.

Οι νομικοί αναλυτές περίμεναν από καιρό ότι η SEC θα αμφισβητήσει την απόφαση του 2023, η οποία διευκρίνιζε ότι οι δευτερεύουσες πωλήσεις των token XRP της Ripple δεν θεωρούνταν συναλλαγές τίτλων.

H δικαστής Torres κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το XRP, από μόνο του, δεν πληρούσε τις απαιτήσεις που περιγράφονται στη δοκιμή Howey της SEC, η οποία χρησιμοποιείται για την ταξινόμηση ενός χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου ως επενδυτικής σύμβασης. Ως αποτέλεσμα, η δικαστής έκρινε ότι οι δευτερεύουσες πωλήσεις XRP δεν μπορούσαν να ταξινομηθούν ως μη εγγεγραμμένοι τίτλοι.

Ωστόσο, η Τόρες έκρινε επίσης ότι οι αρχικές πωλήσεις XRP από τους ιδρυτές της Ripple σε θεσμικούς επενδυτές θεωρούνταν συναλλαγές σε τίτλους, λόγω του τρόπου διεξαγωγής τους. Εκείνη την εποχή, η απόφαση θεωρήθηκε ως μια σημαντική νίκη για την Ripple Labs και τον ευρύτερο τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Παραιτείται ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Την ίδια ημέρα που η SEC υπέβαλε την ειδοποίησή της για την έφεση στην υπόθεση Ripple, η υπηρεσία αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της επιβολής της νομοθεσίας, Gubir Grewal, θα αποχωρούσε στις 11 Οκτωβρίου.

Ο Grewal έχει αντιμετωπίσει κριτική για τις επιθετικές του ενέργειες επιβολής κατά της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, με περισσότερες από 100 υποθέσεις επιβολής που κινήθηκαν υπό την ηγεσία του. Αν και η SEC δεν έχει ακόμη διορίσει έναν μόνιμο αντικαταστάτη, ο Sanjay Wadhwa, ο σημερινός αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος επιβολής, ορίστηκε προσωρινός διευθυντής επιβολής.

Αρχεία bitwise για αξιοπιστία XRP ETF

Υπάρχουν ενδείξεις ότι το θεσμικό ενδιαφέρον για το XRP αυξάνεται. Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά, η Bitwise υπέβαλε αίτηση για ένα trust ETF XRP στο Delaware στις 30 Σεπτεμβρίου. Η κατάθεση, που αναφέρεται στον ιστότοπο Delaware Division of Corporations, σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της Bitwise για εξερεύνηση ενός αμοιβαίου κεφαλαίου XRP που διαπραγματεύεται μέσω ανταλλαγής (ETF).

Ωστόσο, η κατάθεση στο Delaware δεν ισοδυναμεί με έγκριση SEC και με την τρέχουσα νομική ένσταση της SEC, η έγκριση για ένα XRP ETF ενδέχεται να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: