Η Ripple και η Mercado Bitcoin συνεργάζονται για να επιτρέψουν πληρωμές κρύπτο στη Βραζιλία

Η Ripple συνεργάστηκε με το Mercado Bitcoin, ένα από τα κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της Βραζιλίας, για να αναπτύξει υπηρεσίες διασυνοριακών πληρωμών με δυνατότητα κρύπτο. Αυτή η πρωτοβουλία θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να διακανονίζουν συναλλαγές παγκοσμίως χρησιμοποιώντας τη «διαχειριζόμενη λύση πληρωμών από άκρο σε άκρο» της Ripple , σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας στις 3 Οκτωβρίου.

Με αυτό το καινοτόμο εργαλείο, οι επιχειρήσεις στη Βραζιλία θα επωφεληθούν από ταχύτερες, φθηνότερες και πιο αποτελεσματικές διασυνοριακές πληρωμές , δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διακανονίζουν τις συναλλαγές τους μέσα σε λίγα λεπτά, όλο το εικοσιτετράωρο. Το Ripple στοχεύει στον εξορθολογισμό των παγκόσμιων διαδικασιών πληρωμών, ενισχύοντας την ταχύτητα και την οικονομική προσιτότητα των διεθνών μεταφορών.

Η πρώτη λειτουργία που στοχεύει σε θεσμικούς πελάτες

Αν και η νέα λύση πληρωμής δεν έχει ακόμη γίνει διαθέσιμη στο ευρύ κοινό, η Ripple επιβεβαίωσε ότι η αρχική διάθεση θα επικεντρωθεί σε θεσμικούς πελάτες. Οι πρώτες συναλλαγές αναμένεται να πραγματοποιηθούν μεταξύ του Mercado Bitcoin στη Βραζιλία και του ομολόγου του, Mercado Bitcoin Portugal.

Αυτή η συνεργασία αξιοποιεί τη βελτιωμένη ικανότητα της Ripple, που παρουσιάστηκε το 2023, να διαχειρίζεται πληρωμές ολοκληρωμένα για τους χρήστες της. Ένας εκπρόσωπος της Ripple ανέφερε ότι η πλήρης κυκλοφορία αυτής της λύσης πληρωμής από το Mercado Bitcoin έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2024.

Στην αρχική του φάση, το Mercado Bitcoin θα χρησιμοποιήσει το σύστημα για να βελτιώσει τις εσωτερικές του δραστηριότητες στο ταμείο μεταξύ Βραζιλίας και Πορτογαλίας. Ωστόσο, το ανταλλακτήριο σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει αυτές τις υπηρεσίες για να διευκολύνει τις διασυνοριακές πληρωμές τόσο για εταιρικούς όσο και για ιδιώτες πελάτες στο εγγύς μέλλον.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ένα βασικό πλεονέκτημα της πλατφόρμας, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές στο τοπικό νόμισμα της Βραζιλίας, το Reais, χρησιμοποιώντας λογαριασμούς μη κατοίκων. Αυτό αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική εμπειρία χρήστη.

Το Mercado Bitcoin είναι σημαντικός παίκτης του κλάδου και συνεργάτης της Mastercard

Το Mercado Bitcoin, που ιδρύθηκε το 2013, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στη Λατινική Αμερική, με βάση χρηστών που ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια. Η πλατφόρμα είναι ευρέως αναγνωρισμένη για τις στρατηγικές της συνεργασίες με παγκόσμιους κολοσσούς πληρωμών όπως η Mastercard. Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2024, το Mercado Bitcoin ένωσε τις δυνάμεις του με τη Mastercard για να ενισχύσει τους διαδρόμους πληρωμών μεταξύ Λατινικής Αμερικής και Ευρώπης.

Τον Απρίλιο του 2023, το ανταλλακτήριο συνεργάστηκε επίσης με τη Mastercard σε μια λύση κρύπτο ταυτότητας με επίκεντρο το Web3, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση του ως ηγέτη στον κλάδο.

Ο Jordan Abud, επικεφαλής τραπεζικών υπηρεσιών στο Mercado Bitcoin, τόνισε ότι αυτή η νέα συνεργασία με την Ripple αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, προσφέροντας μια απρόσκοπτη λύση διασυνοριακής μεταφοράς. Σημείωσε ότι η συνεργασία επιτρέπει στο Mercado Bitcoin να διεθνοποιήσει περαιτέρω τις υπηρεσίες του, προσθέτοντας:

«Η ικανότητα να διευκολύνουμε αυτού του είδους τις λειτουργίες, ενώ μειώνουμε το κόστος και ενισχύουμε τις δυνατότητες της πλατφόρμας μας, καταδεικνύει τη δέσμευσή μας στην ικανοποίηση των πελατών και στην επέκταση του χαρτοφυλακίου προϊόντων μας».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: