Η Nvidia απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί λήψης αντιμονοπωλιακής κλήτευσης από το DOJ

Η Nvidia διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι της επιδόθηκε κλήτευση κατά των μονοπωλίων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ), όπως είχε αρχικά αναφέρει το CNBC. Μετά την άρνηση, η μετοχή της Nvidia σημείωσε ελαφρά άνοδο στις συναλλαγές εκτός ωραρίου.

Ένας εκπρόσωπος της Nvidia διευκρίνισε: «Μετά από έρευνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν έχουμε λάβει κλήτευση. Παραμένουμε ανοιχτοί να συζητήσουμε τις δραστηριότητές μας με τις ρυθμιστικές αρχές για την αντιμετώπιση τυχόν ανησυχιών».

Ο εκπρόσωπος τόνισε την ανταγωνιστική αξία της Nvidia, δηλώνοντας: «Τα προϊόντα μας κερδίζουν με βάση την απόδοσή τους και την αξία που προσφέρουν στους πελάτες, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τις καλύτερες λύσεις για τις ανάγκες τους».

Πρόσφατες έρευνες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τις επιχειρηματικές στρατηγικές της Nvidia επισημάνθηκαν από το Reuters στις 4 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας έρευνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία συσκευάζει τις προσφορές υλικού της. Αυτό ακολουθεί μια έκθεση του Bloomberg από τις 3 Σεπτεμβρίου, η οποία πρότεινε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε κλήσεις προς τη Nvidia και άλλες εταιρείες για πιθανά θέματα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Η κερδοσκοπία προκάλεσε κατακόρυφη πτώση της αγοραίας αξίας της Nvidia κατά 278 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία μόνο ημέρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση της ποτέ μίας ημέρας, με τις μετοχές να πέφτουν στα 108 δολάρια. Παρά το γεγονός αυτό, οι μετοχές της εταιρείας ανέκαμψαν εν μέρει στα 106,70 δολάρια μετά την άρνηση, κορυφώνοντας για λίγο πάνω από τα 111 δολάρια.

Παρά τη μείωση κατά 17% την περασμένη εβδομάδα, η μετοχή της Nvidia εξακολουθεί να είναι αυξημένη κατά 120,5% για το έτος, φθάνοντας στο υψηλό ρεκόρ των 131,88 $ τον Ιούνιο λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για τσιπ AI.

Επιπλέον, η Nvidia αντιμετωπίζει ανανεωμένες νομικές προκλήσεις καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει την επαναφορά μιας ομαδικής αγωγής που ισχυρίζεται ότι η εταιρεία απέκρυψε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις GPU σε εξορύκτες κρυπτονομισμάτων, μια χρέωση που ο CEO της Nvidia, Jensen Huang, κατηγορείται ότι υποβάθμισε.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: