Η Nvidia αντιμετωπίζει ρεκόρ ημερήσιας απώλειας μετά από κλήτευση έρευνας κατά των συμπράξεων στις ΗΠΑ

Η Nvidia γνώρισε σημαντική ύφεση της αγοράς, χάνοντας περίπου 280 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία μετά από κλήτευση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ). Αυτή σηματοδότησε τη μεγαλύτερη απώλεια μιας ημέρας στην ιστορία του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ, με τις μετοχές της Nvidia να πέφτουν κατακόρυφα κατά 9,5% για να κλείσουν στα 108 δολάρια στις 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Google Finance. Η μετοχή υποχώρησε περαιτέρω κατά πάνω από 2% στις συναλλαγές μετά τις ώρες λειτουργίας, φθάνοντας στο χαμηλό των 105 $.

Οι ενέργειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης έρευνας για πιθανές παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από την Nvidia, η οποία εντείνεται με την πρόσφατη έκδοση κλητεύσεων προς τη Nvidia και άλλες σχετικές εταιρείες. Οι αρχικές έρευνες αφορούσαν μη δεσμευτικά ερωτηματολόγια, αλλά οι κλητεύσεις υποχρεώνουν πλέον νομικά τις εταιρείες να παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες, υποδεικνύοντας μια πιο σοβαρή φάση της έρευνας.

Οι αναφορές δείχνουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανησυχεί ότι η Nvidia μπορεί να παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό στις αγορές τεχνητής νοημοσύνης και τσιπ υπολογιστών, τιμωρώντας πιθανώς πελάτες που δεν χρησιμοποιούν αποκλειστικά τις υπηρεσίες της. Για να συνεχίσει την έρευνά του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης επικοινώνησε επίσης με άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, ενός σημαντικού επενδυτή της Nvidia.

Απαντώντας στην κλήτευση, η Nvidia ισχυρίστηκε ότι η επιτυχία της βασίζεται στην αξία των προϊόντων και των σημείων αναφοράς της, τονίζοντας ότι οι πελάτες έχουν την ελευθερία να επιλέξουν τις καλύτερες λύσεις για τις ανάγκες τους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, τόνισε τη στρατηγική της εταιρείας να δίνει προτεραιότητα στους πελάτες που αναπτύσσουν την τεχνολογία Nvidia σε κέντρα δεδομένων, με στόχο την αποφυγή δημιουργίας αποθεμάτων και τη διευκόλυνση ταχύτερων εγκαταστάσεων.

Η Nvidia ιδρύθηκε το 1993 και έγινε ο κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής τσιπ υπολογιστών, ειδικά εκείνων που είναι προσαρμοσμένες για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, ξεπερνώντας σημαντικά τους ανταγωνιστές όπως η Intel και οι Advanced Micro Devices. Κατά τη στιγμή της αναφοράς, η κεφαλαιοποίηση της Nvidia ανερχόταν στα 2,65 τρισεκατομμύρια δολάρια, υποβαθμίζοντας τους αντιπάλους της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: