Η Fed διατηρεί τα επιτόκια εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητο το εύρος-στόχο για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο 5,25%-5,50% κατά τη συνεδρίαση του Μαΐου για έκτη συνεχή φορά, καθώς οι συνεχιζόμενες πληθωριστικές πιέσεις και η σφιχτή αγορά εργασίας υποδηλώνουν μια καθυστέρηση στην πρόοδο προς την κατεύθυνση της επαναφοράς του πληθωρισμού στο στόχο του 2% φέτος.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναγνώρισαν ότι, ενώ ο πληθωρισμός έχει μετριαστεί κατά το τελευταίο έτος, παραμένει αυξημένος και υπήρξε αξιοσημείωτη έλλειψη περαιτέρω προόδου προς την επίτευξη του στόχου της κεντρικής τράπεζας τους τελευταίους μήνες.

Η Fed επισήμανε επίσης ότι δεν αναμένει μείωση του κόστους δανεισμού έως ότου αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τον στόχο.

Η Fed έχει δηλώσει την πρόθεσή της να μειώσει την ταχύτητα της ποσοτικής σύσφιξης από την 1η Ιουνίου. Η προσαρμογή αυτή περιλαμβάνει τη μείωση του μέγιστου ποσού των κρατικών τίτλων που αφαιρούνται από τον ισολογισμό κατά πάνω από πενήντα τοις εκατό, σε 25 δισ. δολάρια μηνιαίως από 60 δισ. δολάρια που ήταν προηγουμένως.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: