Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ αναβάλλει για άλλη μια φορά την ετυμηγορία για το φιλικό προς το περιβάλλον Bitcoin ETF

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανέβαλε για άλλη μια φορά την απόφασή της σχετικά με την αίτηση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE) Arca για εισαγωγή ενός νέου χρηματιστηρίου διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) που θα συνδύαζε spot Bitcoin και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με πίστωση άνθρακα. Αυτή η απόφαση, η οποία περιγράφεται λεπτομερώς σε κατάθεση της 4ης Σεπτεμβρίου, ακολουθεί μια προηγούμενη καθυστέρηση που ανακοινώθηκε τον Μάιο, με νέα προθεσμία για τις 21 Νοεμβρίου.

Αρχικά υποβλήθηκε από την Tidal Investments τον Δεκέμβριο του 2023, με την αίτηση του NYSE Arca να ακολουθεί τον Μάρτιο, το 7RCC Spot Bitcoin and Carbon Credit Futures ETF στοχεύει να εξισορροπήσει την επένδυση Bitcoin με την περιβαλλοντική συνείδηση. Το ETF σχεδιάζει να παρακολουθήσει ένα χαρτοφυλάκιο με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης 80% Bitcoin και 20% άνθρακα.

Αυτή η πρωτοβουλία του ETF συμπίπτει με τον αυξανόμενο έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εξόρυξης Bitcoin, η οποία καταναλώνει σημαντική ηλεκτρική ενέργεια. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τόνισε τον Αύγουστο ότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων συνεισφέρει περίπου 1% στις παγκόσμιες εκπομπές θερμοκηπίου. Ωστόσο, μια μελέτη στο Journal of Cleaner Production πρότεινε ότι οι πρόσφατες αλλαγές στον αλγόριθμο εξόρυξης του Bitcoin θα μπορούσαν να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου.

Το ETF θα επενδύσει σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για πίστωση άνθρακα, τα οποία είναι παράγωγα που βασίζονται σε δικαιώματα εκπομπών από συστήματα ανώτατου ορίου και εμπορίου σε μέρη όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Καλιφόρνια, με στόχο τη μείωση των αερίων θερμοκηπίου με την πάροδο του χρόνου.

Αυτή η καθυστέρηση απόφασης αντικατοπτρίζει μια παρόμοια αναβολή από την SEC τον Αύγουστο σχετικά με την εισαγωγή του Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF στο ηλεκτρονικό χρηματιστήριο τίτλων του Nasdaq, ως απάντηση σε αίτημα εισαγωγής του Ιουνίου από τον Nasdaq.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: