Η προσφορά USDT και USDC αυξήθηκε κατά $3 δισεκατομμύρια καθώς η αγορά των Crypto ανακάμπτει

Η συνδυασμένη προσφορά των κορυφαίων stablecoins, του Tether (USDT) και του Circle (USDC), αυξήθηκε κατά περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, αντανακλώντας την έντονη ζήτηση από επενδυτές που επιθυμούν να αγοράσουν κρυπτονομίσματα σε μειωμένες τιμές μετά τη σημαντική πτώση της αγοράς τη Δευτέρα.

Η Tether έχει διοχετεύσει USDT αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανταλλακτήρια και market makers μετά την πτώση της αγοράς, όπως ανέφερε ο αναλυτής Lookonchain. Αυτή η νέα έκδοση ώθησε την κεφαλαιοποίηση της USDT σε πάνω από 115 δισεκατομμύρια δολάρια, θέτοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Ομοίως, το USDC, το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, είδε την κεφαλαιοποίησή του να αυξάνεται κατά 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια αυτή την εβδομάδα, φτάνοντας τα 34,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της TradingView. Ο David Shuttleworth, συνεργάτης έρευνας στην Anagram, τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης σημειώθηκε στο δίκτυο Ethereum, με 1,36 δισεκατομμύρια δολάρια σε επέκταση, ενώ το USDC στη Solana γνώρισε 356 εκατομμύρια δολάρια σε εισροές.

Αυτή η αύξηση της προσφοράς stablecoin συνέπεσε με μια αξιοσημείωτη μετατόπιση κεφαλαίων προς τα ανταλλακτήρια ως απάντηση στην πτώση της αγοράς. Το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, κατέγραψε πάνω από 1,5 δισ. δολάρια σε καταθέσεις USDT και 820 εκατ. δολάρια σε καταθέσεις USDC μέσα σε τέσσερις ημέρες μετά το κραχ της Δευτέρας, σύμφωνα με στοιχεία της DefiLlama.

Η αυξανόμενη ζήτηση για stablecoins παρατηρήθηκε επίσης από τον μεσίτη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων FalconX, ο οποίος σημείωσε ότι ένα ευρύ φάσμα επενδυτών -συμπεριλαμβανομένων των hedge funds, των venture funds και των retail aggregators- ήταν κυρίως καθαροί αγοραστές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τα Stablecoins διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο οικοσύστημα κρυπτογράφησης παρέχοντας ρευστότητα για συναλλαγές και δανεισμό, γεφυρώνοντας αποτελεσματικά το χάσμα μεταξύ των παραδοσιακών νομισμάτων fiat και των αγορών blockchain. Η αυξανόμενη προσφορά stablecoins συχνά σηματοδοτεί την υγεία της ευρύτερης αγοράς. Από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς stablecoin αυξήθηκε σημαντικά, συμπίπτοντας με ένα ράλι τιμών κρυπτονομισμάτων που είδε το Bitcoin (BTC) να φτάνει σε νέο υψηλό ρεκόρ πάνω από τα 72.000 δολάρια. Παρόλο που η αγορά ψυχράνθηκε τους επόμενους μήνες, οι πρόσφατες τάσεις υποδηλώνουν αναζωπύρωση της ανάπτυξης των stablecoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: