Η Κίνα διατηρεί το 55% του κατακερματισμού Bitcoin παρά την απαγόρευση των κρύπτο

Οι Κινέζοι εξορύκτες Bitcoin συνεχίζουν να κυριαρχούν στο παγκόσμιο δίκτυο Bitcoin, παρά την αυστηρή απαγόρευση της χώρας στα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με τον Ki Young Ju, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της CryptoQuant, πάνω από το 55% του παγκόσμιου δικτύου εξόρυξης Bitcoin παραμένει υπό τον έλεγχο κινεζικών mining pools. Ωστόσο, υπάρχει μια σταδιακή μετατόπιση της κυριαρχίας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Ju σημείωσε:

«Οι κινεζικές mining pools λειτουργούν το 55% του δικτύου, ενώ οι αμερικανικές pools διαχειρίζονται το 40%. Οι αμερικανικές pools υποστηρίζουν κατά κύριο λόγο τους θεσμικούς miners στην Αμερική, ενώ οι κινεζικές pools υποστηρίζουν τους miners μικρότερης κλίμακας στην Ασία».

Η συνεχιζόμενη επιρροή της Κίνας στην εξόρυξη Bitcoin προκαλεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη απαγόρευση της χώρας για την εξόρυξη και το Bitcoin trading, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2021.

Η στάση της Κίνας σχετικά με τους κανονισμούς crypto έτοιμη να αλλάξει το 2025

Ως απάντηση στην εξελισσόμενη φύση του χώρου των κρυπτονομισμάτων, η Κίνα ετοιμάζεται να προβεί σε ουσιαστικές αναθεωρήσεις στους κανονισμούς της για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) έως το 2025, οι οποίες θα επεκταθούν ώστε να περιλαμβάνουν συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Αυτή η κίνηση έρχεται ως μέρος μιας αυξανόμενης ώθησης για αυστηρότερους ελέγχους και μεγαλύτερη ρυθμιστική εποπτεία.

Βασικοί οικονομολόγοι που συμμετείχαν στη σύνταξη των αναθεωρημένων κανονισμών για την καταπολέμηση της λεωφόρου χρήσης τόνισαν το ευρύ πεδίο εφαρμογής του νόμου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εξέταση κάθε λεπτομέρειας στο αρχικό προσχέδιο. Τόνισαν την ανάγκη για ένα δομημένο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών ζητημάτων πρώτα.

Παρά την απαγόρευση του 2021, η οποία περιόρισε τις συναλλαγές και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, οι χρήστες της ηπειρωτικής Κίνας συνέχισαν να βρίσκουν τρόπους πρόσβασης στην αγορά κρυπτονομισμάτων, εγείροντας ανησυχίες για ξέπλυμα χρήματος. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις αποσκοπούν στην εισαγωγή αυστηρότερων κατευθυντήριων γραμμών για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων.

Στις 14 Ιουλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Galaxy Digital, Mike Novogratz, ανέφερε σε μια ανάρτηση X ότι οι αναφορές υποδηλώνουν ότι η Κίνα ενδέχεται να «αποκλείσει» το Bitcoin μέχρι το τέλος του 2024.

Τα έσοδα εξόρυξης Bitcoin υπό πίεση

Οι εξορύκτες Bitcoin σε όλο τον κόσμο βίωσαν έναν δύσκολο μήνα τον Αύγουστο, καταγράφοντας τα χαμηλότερα έσοδά τους σε ένα χρόνο.

Τα δεδομένα από τη Bitbo δείχνουν ότι τα έσοδα του Bitcoin miner τον Αύγουστο ανήλθαν σε 827,56 εκατομμύρια δολάρια, αντικατοπτρίζοντας μια πτώση άνω του 10,5% από τα 927,35 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισαν τον Ιούλιο. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 5% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023.

Ο Αύγουστος σηματοδότησε τον χειρότερο μήνα εσόδων για τους miners από τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν τα κέρδη ανήλθαν στα 727,79 εκατομμύρια δολάρια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, η τιμή του Bitcoin κυμαινόταν γύρω στα 25.000 δολάρια.

Επιπλέον, ο αριθμός των Bitcoin που εξορύχθηκε μειώθηκε από περίπου 14.725 BTC τον Ιούλιο σε 13.843 BTC τον Αύγουστο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: