Η Ινδία συνεχίζει να κυριαρχεί στην παγκόσμια υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων

Το 2024 σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο στη σφαίρα του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων, καθώς αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κερδίζουν περαιτέρω έδαφος στο κυρίαρχο χρηματοπιστωτικό τοπίο. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πρωτοσέλιδα εγκρίνοντας το πρώτο ETF με βάση τα κρύπτο, δημιουργώντας ένα προηγούμενο που είδε την αξία του Bitcoin να κορυφώνεται στα πρωτοφανή 73.000 δολάρια τρεις μήνες αργότερα.

Εν μέσω αυτού του παγκόσμιου ενθουσιασμού για τα κρυπτονομίσματα, η Ινδία έχει αναδειχθεί σταθερά ως ηγέτης στα ποσοστά υιοθέτησης. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Chainalysis, για δύο συναπτά έτη, η Ινδία διατήρησε τη θέση της στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας εμπλοκής των κρυπτονομισμάτων. Αυτή η ηγετική θέση είναι αξιοσημείωτη, ιδίως δεδομένης της αυστηρής ρυθμιστικής προσέγγισης της χώρας απέναντι σε αυτόν τον εκκολαπτόμενο κλάδο.

Η ανάλυση περιλάμβανε τη συμπεριφορά πάνω από 150 εθνών όσον αφορά την εμπλοκή στα κρύπτο από τον Ιούνιο του 2023 έως τον Ιούλιο του 2024, με ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση τόσο των κεντρικών όσο και των αποκεντρωμένων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων. Οι ισχυρές επιδόσεις της Ινδίας σε αυτόν τον τομέα είναι ενδεικτικές ενός βαθύ και διαρκούς ενδιαφέροντος για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, παρά τις ρυθμιστικές προκλήσεις του παρελθόντος.

Ειδικότερα, ο Eric Jardine, ερευνητής της Chainalysis, τόνισε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι η κρύπτο σκηνή της Ινδίας είναι αξιοσημείωτα ζωντανή σε διάφορα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ακόμη και εν μέσω περιορισμών. Επισήμανε ότι η ανάπτυξη περιλαμβάνει “νέους συμμετέχοντες μέσω υπηρεσιών που δεν είχαν απαγορευτεί”, αναφερόμενος στην άρση ορισμένων περιορισμών που είχαν τεθεί στα κρυπτονομίσματα το 2018.

Ο Jardine ανέφερε επίσης την επιστροφή της Binance ως σημαντικό δείκτη χαλάρωσης των περιορισμών. Αφού έλαβε ένα βαρύ πρόστιμο ύψους 2,25 εκατομμυρίων δολαρίων, η Binance επανήλθε στην ινδική αγορά τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους μετά την εγγραφή της στη Μονάδα Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (FIU) της χώρας. Η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της Ινδίας στο παγκόσμιο τοπίο υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων, όπως σημειώνει το Chainalysis.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: